ERUYGUR: ÜÇ ARKADAŞIMLA BİRLİKTE YÜRÜME KARARI ALDIK

ERUYGUR: ÜÇ ARKADAŞIMLA BİRLİKTE YÜRÜME KARARI ALDIK

ERUYGUR: ÜÇ ARKADAŞIMLA BİRLİKTE YÜRÜME KARARI ALDIK

18.2.04... Meclisin karşısınd 10.30-12.0

SE-benim bir önerim var, birbirinden bağımsız, bölük pörçük hareketlerler var. Bunları bir araya getirip çoğaltmak lazım diyorum..

İS-Aynen biz de öyle düşünüyoruz. ADD'ler var. Üye sayısı 100 bini üzerinde şube sayısı 503 olmuş... Bunlar Anadolu'da çoban ateşleri gibi duruyor... Ben Aydın'a gittiğimde dönerken bu aklıma geldi..

SE-Biz bir çalışma yaptık. Öteki üç arkadaşımla birlikte konuştuk. Bu kararı aldık. Artık yürüyeceğiz. Kararı aldık. Burada arkadaşımız Plan Prens. Ali her şeyi notc ediyor. Bilgi de verecek... İlk iş olarak 3Mart Hilafetin Kaldırılışı ve Tevhidi Tedrisat Kanunun yıldönümü. O günbüyük bir toplantı yapılacak. Biz de çağrılı olarak geleceğiz. Ötekiarkadaşlarım da gelecek... Konuştuk onlarla da. hani dedim ya yüzde 1 yüzde 99'a uymak zorunda. Biz artık ona bakmıyoruz. Kendimiz yürüyoruz

İS-Bizimçalışmamız da şöyle, (çizerek) bir üçgen, en tepesinden teğet olarakyana bir çizgi, ucunda bir diktörtgen. Ortasında bir yuvarlak,çekirdek. Üçgen ADD, dikdörtgen ortak bildiriye imza atacak derneklerintemsilcileri, ortasındaki çekirdek de bildiriyi kaleme alacak olan dargrup... (metin Aliye verildi

SE-Mutlaka bir şey yapmak lazım... Zaman geçiyor...İlk iş olarak mart ayında 3 martta bunu yaparken, Denktaş’a da omuzvermek gerekli.. Belki onu da çağırırız, bizler dinleyici bölümündeotururuz..

- Kıbrıs'ta ne oluyor sizce

SE-işte orada ne olduğu tam olarak bize de bilgi vermiyorlar

-Bir bildirinin söz konusu olacağını söylemiştiniz..

SE-İşte onubiraz yazılıp çizildikten sonra yapmak istiyoruz. Şimdi, komutana,Köşk'e bilgi verildiği onların kabul ettiği söyleniyor. Bizde böyle birbilgi yok. Yani böyle olduğuna ilişkin bir bilgi yok. Öymen'in konuşmasındaki o bölüm çok önemli..

İS-Tabii burada dengeler çok önemli. AB karşımızda ABD karşımızda, ona göre hareket etmek gerekiyor..

‘ARTIK BİZ YOLA ÇIKTIK’

SE-Evet onlarkarşımızda ama bizim de gücümüz var. Dayandığımız bir güç var. bunainanıyoruz. Bunu harekete geçirmek lazım. Biz kimlerle görüştük, bilgiverelim. Anıl ÇEÇEN, Yıldırım KOÇ, Malatya, İstanbul, Samsun, 9 EylülRektörleri. Onlar çok heyecanlı. Malatla falan bir görseniz, bu işiyarına bırakmayalım diyecek kadar heyecanlı. Buna yeni rektörler dekatılabilir. Artık bilen bilir, gören görür, biz yola çıktık..

İS-bu Turgay benin canım ciğerim. Yurtsever, buna inanın... Bakın Gürbüz de öyle.İstanbul gibi bir yerde belediye başkanlığı yapıyorsanız, burası bir deyeni imara açılan bir yerse bazı işleri racon keserek yapmanız gerekir.Ama benim sözümden çıkmaz. Şunu yap derim yapar..

SE-tamam,zaten bizim yeni staretjimiz şu: bölücü olmasın, mürteci olmasın yeter.En geniş katılımı böyle sağlarız... Ama adamın da iyice kire, çamurabulaşmamış olması gerekir..Bir şey yapmamız lazım. Bazen gece birden uyanıyorum ve ne yapmak lazım diye hayıflanıyorum..”

DEĞERLENDİRME

Söz konusu yazıda ‘SE’ olarak belirtilen şahsın görüşmenin yeri, içeriği ve diğer notlarla benzerliği dikkate alındığında (E) Org. Mehmet Şener ERUYGUR olduğu, ‘İS’ olarak belirtilen şahsın ise Cumhuriyet gazetesi imtiyaz sahibi İlhan SELÇUK olduğu, incelemenin geneli dikkate alındığında ise ‘Turgay’ isimli şahsın Park Holding Yönetim Kurulu Başkanı ‘Turgay CİNER’, ‘Gürbüz’ isimli şahsın ise ‘Gürbüz ÇAPAN’ olduğu değerlendirilmiştir .

Açık kaynaklarda yapılan araştırmada, 03 Mart 2004tarihinde Atatürkçü Düşünce Derneğinin Ankara Ticaret Odasında‘Hilafet’in İlgası ve Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nun 80.yılı ile günümüzTürkiye’si’ konulu panele Hava Kuvvetleri Komutanı, Jandarma Genel Komutanı, Deniz Kuvvetleri Komutanı ve bazı üst düzey askeri yetkililerin katıldığı görülmüştür.

ZAMAN OLARAK NEDİR? AYLAR, HAFTALAR, GÜNLER?

10, 17, 18 Şubat akşamları..

- Bu tür yöntemlerle bir sonuç alınamaz. Buna inanıyoruz. Her şey tamam. Artık gizleyen, saklayan da kalmadı.Bizimkiler her şeyin en az yüzde 70'inin karşı tarafça bilindiği gerçeğinden hareket ediyorlar

- Biz inanın endişeli değiliz. rahatladık..

-Zaman olarak nedir?? Aylar, haftalar, günler..

-Saat saat durum... Artık çok netleşmiş görünüyor... Yapılması gereken belli..”

DEĞERLENDİRME

Söz konusuyazıda yıl belirtilmediğinden dolayı diğer notlar göz önüne alındığındagörüşmenin 2004 yılında yapıldığı ve bu nedenle söz konusu tarihin ’10-17-18 Şubat 2004’ olduğu değerlendirilmiştir

‘AMASYA TAMİMİ GİBİ KESİN BİR BAŞLANGIÇ’ YAPILACAK

“25.2.0 çarşamb

- Levent ve Kürşat abi ile görüşme... Heyecanlılar. Ciddi bir kararı almış olmanın rahatlığı içindeler

- Atacağımız adım çok önemli. Bunu bir anlamda Amaysa tamimi gibi düşünün. O kadar kesin bir başlangıç... Ama aynı gün Denktaş’ın da olması ciddi bir durum. Denktaş’ın öne geçmemesi gerekiyor

MB- öyle diyorsunuz ama, Denktaş zaten gündemde o öne geçer..

Biz asıl bu toplantının öne çıkmasını istiyoruz

DEĞERLENDİRME

Söz konusuyazıda yıl belirtilmediğinden dolayı takvim üzerinde yapılan incelemede25 Şubat’ın 2004 yılında Çarşamba gününe rast geldiği ve bu nedenle sözkonusu görüşmenin “25 Şubat 2004” tarihinde yapıldığı,

Açık kaynaklarda yapılan araştırmada Amasya Tamimininulusal egemenliğe dayanan, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nintemellerini oluşturan ilk kuruluş belgesi olduğu, 22 Haziran 1919’datüm mülki amir ve askeri komutanlara telgrafla ulaştırıldığıgörülmüştür.

Ayrıca açık kaynaklarda ve incelemenin genelinden ‘Levent’ isimli şahsın belirtilen tarihte Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanı Tuğgeneral Levent ERSÖZ…Kürşat’ isimli şahsın ise Levent ERSÖZ ile beraber çalışan bir askeri personel olduğu değerlendirilmiştir.

Sonraki Sayfa >