Microsoft Türkiye’nin “Birlikte Daha İleriye: Geleceği Yeniden Hayal Et” başlıklı sanal zirvesi başlıyor. 23-24 Eylül’de online olarak gerçekleşecek zirvede, pandemi süreci ile birlikte girilen dijital dönüşüm sürecinde işletmeler, kendi ihtiyaçlarına göre teknolojiyi nasıl kullanacakları veya kullandıkları konusunda görüş ve deneyimlerini paylaşacak.
Yapılan sanal zirveye beklenenin çok üzerinde bir başvuru olduğunu söyleyen Microsoft Türkiye İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Esra Gaon, pandemi süreciyle birlikte teknolojinin neler başarabileceğini görme şansının doğduğunu, 2 yıl gibi bir sürede yaşanacak dijital dönüşümün 2 ayda gerçekleştiğine şahit olunduğunu söyledi. Gaon, "Şirketlerdeki kültür ve değerlerin yeniden yazıldığı bir döneme geçtik" dedi.
Türkiye açısından yaşanan teknolojik dönüşüm sürecini 2008 ekonomik krizine benzeten Gaon, ülkenin dijital dönüşüm konusunda çok iyi bir sınav verdiğini, teknolojik adaptasyon sürecinin beklenenin üstünde bir hızda ilerlediğini dile getirdi. “İK açısından veya işletmeler açısından da çeşitlilik ve kaynaştırma bir söylem olmaktan çıktı bir eylem olmaya başladı” diyen Gaon, “Teknolojik altyapımız nedeniyle pandemi sürecindeki krizlere hazır girdik diyebilirim. 5-6 senelik bir emeğin bebeği gibi bakıyoruz bu süreçte hazır olmamıza. Microsoft Türkiye olarak sorunlara en hızlı ve pratik çözümleri üretmeye odaklandık” diye konuştu.
Pandemi sürecini ‘insan kaynakları yönetimi’ alanında da değişimi kaçınılmaz kıldığını söyleyen Gaon, iş geliştirme ve verimlilik gibi konularda farklı paradigmaların ortaya çıktığını ifade ederek “İnsan kaynakları liderlerinin bütün çalışma süreçleri değişti” dedi.
Koronavirüs pandemisi ile birlikte çalışma hayatında yaşanan değişimlerin beklentileri de dönüştürdüğünü ifade eden Gaon, “Artık sosyal tarafta, dijital dönüşüm içinde kendi hikayesini yaratabilen, kendisini ifade edebilen ve aynı zamanda yaratıcı ve değişime adapte olabilen kişileri istiyoruz. Şirketlerdeki kültür ve değerlerin yeniden yazıldığı bir döneme geçtiğimizi düşünüyorum” diye konuştu.
“Eğitimde daha hızlı hareket etmemiz gerektiği ortaya çıktı. Sağlıkta çok daha sağlam bir konumlandırma varken, online platformların nasıl geliştiğini gördük” diyen Gaon, Microsoft Türkiye olarak bütün sektörlerin, kendini teknolojik dönüşümlere göre yeniden şekillendirme ihtiyacını karşılamak için çalıştıklarını söyledi.
Microsoft Türkiye ve Harvard Business Review ile birlikte düzenlenen “Geleceği Yeniden Hayal Et” zirvesinin bu dönüşüm ihtiyacına yönelik cevaplar üretmek ve işletmelerin kendilerini bu dönüşüme adapte etmesi için düzenlendiğini ifade eden Gaon, bütün bu süreçlerde güvenliğin de öncelikli konulardan biri olduğunu unutmamak gerektiğini söyledi.
Microsoft Türkiye’nin “Birlikte Daha İleriye: Geleceği Yeniden Hayal Et” başlıklı sanal zirvesi, 24-25 Eylül tarihlerinde saat 14:00 / 15:30 aralığında online olarak gerçekleşecek. Zirvede farklı alan ve pozisyonlardan sektör profesyonelleri dijital dönüşüme ilişkin görüş ve deneyimlerini paylaşacak. Microsoft Türkiye’nin “Birlikte Daha İleriye: Geleceği Yeniden Hayal Et” başlıklı sanal zirvesi, 24-25 Eylül tarihlerinde saat 14:00 / 15:30 aralığında online olarak gerçekleşecek. 24 Eylül Perşembe günü “Finans Oturumu”, “Perakende Oturumu” ve “Eğitim Oturumu” ile sektör bazlı çözümlere, 25 Eylül Cuma günü ise “CFO Oturumu”, “CHRO Oturumu” ve “CMO Oturumu” ile rol bazlı çözümlere odaklanılacak; farklı kurumsal işlevler için öngörüler paylaşılacak. Covid-19 pandemisiyle birlikte, iş dünyasının daha önce benzeri görülmemiş bir değişim sürecinden geçtiği şu günlerde, farklı ölçeklerdeki tüm işletmelerin ve endüstrilerin söz konusu değişime uyum sağlayarak kendilerini yeniden şekillendirmeleri için teknolojinin gücünden maksimum düzeyde faydalanma kapasitesine sahip olmaları gerekiyor. Microsoft Türkiye, Harvard Business Review iş birliğiyle düzenlediği Microsoft “Birlikte Daha İleriye- Geleceği Yeniden Hayal Et" sanal zirvesinde farklı sektörlerden farklı hikâyelere ve bakış açılarına yer vererek, işletmelere teknolojinin gücünü kendi gelişimleri için nasıl kullanabilecekleri konusunda yol göstermeyi hedefliy |