Evrensel Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat: CHP'nin vizyon belgesinin sınırları

Evrensel Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat: CHP'nin vizyon belgesinin sınırları

Evrensel gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı vizyon belgesinin önümüzdeki dönemin tartışılan başlıklarından olacağını belirterek, "Vizyon belgesinin, 6’lı Masa tarafından açıklanan ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Değişiklik Önerisi’ ile bakışımlı özellikler taşıdığını, onunla bağlantılı temalara sahip olduğunu ama 6’lı Masa’nın diğer bileşenleri ile CHP’nin farkını da içeren nüansları barındırdığını söyleyerek başlayalım." diye yazdı.

Kılıçdaroğlu'nun "Doğrul milletim, asla başını eğme, ayağa kalkın gençler, ayağa kalkın kadınlar, ayağa kalkın çocuklar. Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" sözlerine işaret eden Polat, "Türkiye’yi tek adama dayalı kuralsız ekonomi modeli bu hale getirdi. Biz işinin ehli kadrolarla, Türkiye’yi dünyaya açık, yeniden AB hedefine bağlanan, teknolojideki dönüşümleri gören ve içeren, enflasyon ve yoksullukla mücadeleyi uyumlu biçimde yaşama geçiren adımlar atacağız.

Bu toplam fikriyat, kendisini Babacan’ın liberal program hedeflerinden nicel olarak ayıran, nitel olarak ise benzeşen bir hatta sahip. Neden böyle diyoruz? Her ikisi de yoksulluğu, belirli sosyal politikalarla hafifletmeyi amaçlayan hedefler dillendiriyor. Ama ikisi de ebedi, sistemsel bir gerçeklik olarak varsayıyor. Ağrıyı dindirme önerileri görece farklılaşıyor." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...