Evrensel'den Kadri Gürsel'e 'ana akım gazetecilik' tepkisi: Hiçbir şey bu kadar indirgemeci ve mekanik olamaz

Evrensel'den Kadri Gürsel'e 'ana akım gazetecilik' tepkisi: Hiçbir şey bu kadar indirgemeci ve mekanik olamaz

Gazeteci ve yazar Kadri Gürsel, gazetecilik hayatını anlattığı 'Ben de sizin için üzgünüm' adlı kitabı hakkında değerlendirmede bulunurken, “Her ülkenin bağımsız, profesyonel ve namuslu gazetecilere ihtiyacı olduğu görüşündeyim. Bu da ancak ana akımda olabilen, gerçekleşebilecek bir kalite, nitelik bir ülke için” ifadeleri tartışma konusu oldu. Tartışmaya ana akım dışında çalışan gazeteciler tepki gösterdi. Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat da, "Hiçbir şey bu kadar indirgemeci ve mekanik olamaz" sözleriyle tartışmaya katıldı. Polat, "Ana akım’ açısından da bir okul işlevi gören Evrensel’de yetişmiş olan gazeteciler, buradayken aktivist, ‘ana akım’dayken ‘bağımsız, namuslu, profesyonel gazeteci’ mi oluyorlar?" diye sordu. 

Gürsel, gazetecilik hayatını anlattığı 'Ben de sizin için üzgünüm' adlı kitabı hakkında Artı TV’ye konuştu. Gürsel yayında “Ben kendimi her zaman ve hala ana akım gazetecisi olarak tanımlıyorum. Çünkü o kültür içinde yetiştim, o kültürü eleştirmeme rağmen, o kültürün doğru tanımlanması ve doğru şekilde yeniden üretilmesi gerektiğini savunuyorum. Her ülkenin bağımsız, profesyonel ve namuslu gazetecilere ihtiyacı olduğu görüşündeyim. Bu da ancak ana akımda olabilen, gerçekleşebilecek bir kalite, nitelik bir ülke için” dedi.

TIKLAYIN: Kadri Gürsel: Profesyonel, bağımsız ve namuslu gazeteciler sadece ana akımda yetişiyor

Bu sözlere Polat'tan "Bağımsız, namuslu ve profesyonel gazetecilik sadece ‘ana akım’da mı mümkün?" başlıklı bir yazıyla tepki geldi. "Kadri Gürsel’in dediği gibi, “Aktivist&siyasi medya profesyonel&mesleğin erbabı bağımsız gazeteci yetiştiremez” diye ifade edilecek yerde değiliz" diyen Polat, "Bunu böyle söylemek fazlasıyla insafsızlık olur" ifadesini kullandı.