Fatih Altaylı: Bakanları da TBMM atasın

Fatih Altaylı: Bakanları da TBMM atasın

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, iktidarın cumhurbaşkanlığı sistemine ilişkin kafasında soru işareti olanlara belediye başkanlarının yetki alanı örnek olarak verildiğini hatırlattı. Altaylı, belediye başkanlarının yetkilerinin tırpalanmaya başlanmasına ilişkin, "Eeee, hani sistemin iyi işlemesi için başkanların bu nevi yetkileri iyiydi ve başkanlık sistemi buna göre oluşturulmuştu?" ifadesini kullandı.

Altaylı'nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Düne kadar başkanlık sistemi için “emsal” olan büyükşehir belediye başkanlarının yetkileri tırpanlanmaya başlandı.

Belediye başkanlarının atama yetkileri ellerinden alınmak, bu yetki AK Parti’nin çoğunlukta olduğu belediye meclislerine verilmek isteniyor.

Eeee, hani sistemin iyi işlemesi için başkanların bu nevi yetkileri iyiydi ve başkanlık sistemi buna göre oluşturulmuştu?

Şimdi genelgelerle seçilmiş belediye başkanlarının yetkilerini iğdiş etmeye, başkanları çalışamaz hale getirmeye çalışanlar biz de “O zaman Cumhurbaşkanı’nın da bakan atama ve bürokrat atama yetkileri TBMM’ye verilsin” dersek ne diyecekler?

Ne diyeceklerini hep birlikte biliyoruz.

Muhtemelen bunu da gündeme getirecekleri bir gün gelecektir..

Ancak şunu hatırlatmakta fayda var.

Bugün iktidar partisine belediye başkanlarını yetkisiz ve etkisiz hale getirme önerisini yapanlar ne bu iktidarın dostudur ne de bu ülkenin.

Bunlar iktidar partisine tüm muhalefetten daha çok zarar verdiler, veriyorlar ve verecekler.

Emin olun"

Yazının devamı için tıklayın