Fatih Altaylı'dan Nagehan Alçı'ya: Sonucu tahmin edemedi, şimdi onu telafi etmeye çalışıyor

Fatih Altaylı'dan Nagehan Alçı'ya: Sonucu tahmin edemedi, şimdi onu telafi etmeye çalışıyor

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, kendisi ile aynı gazetede köşe yazıları yazan Nagehan Alçı'yı İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yaptığı "uyarılardan" sebep tiye aldı. Altaylı, "Aslında Sevgili Alçı 'Seçime girme' diyecekti ama bu sonucu tahmin etmediği için demedi" diye yazdı. 

Alçı'nın İmamoğlu'na “Onu yapma. Bunu yapma, oraya gitme, buraya gitme” demeyi görev edindiğini yazan Altaylı, yazısının ilgili bölümüne "Telafi" başlığını verdi. 

Altaylı'nın yazısının ilgili bölümü şöyle: 

"Nagehan Alçı kardeşimiz İmamoğlu’na sürekli olarak “Onu yapma. Bunu yapma, oraya gitme, buraya gitme” demeyi görev edindi.Önce maça gitmemesi gerektiği söyledi.Sonra miting yapmaması gerektiğini.Aslında Sevgili Alçı “Seçime girme” diyecekti ama bu sonucu tahmin etmediği için demedi.Şimdi onu telafi etmeye çalışıyor."

Ne olmuştu?

Alçı, geçen haftalarda yazdığı yazılarda İmamoğlu'nun Fenerbahçe- Galatasaray derbiye gitmesiyle alakalı olarak "gitmesi toplumsal gerilimi zirveye taşıyacak bir girişim olur" yazmıştı. Alçı ayrıca İmamoğlu'nun pazar günü gerçekleştirdiği Maltepe mitingi için "Ben bu aşamada düzenlenen bu etkinliğin mevcut tartışmalarda İmamoğlu cephesine ve Ekrem Bey’e oy veren kitleye zarar vereceğine inanıyorum" ifadelerini kullanmıştı.