Fatih Altaylı: İmamoğlu davasının hâkimi, karar duruşmasına az kala boşuna değiştirilmemişti

Fatih Altaylı: İmamoğlu davasının hâkimi, karar duruşmasına az kala boşuna değiştirilmemişti

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararını değerlendirirken, "İmamoğlu davasının hâkimi, karar duruşmasına az kala boşuna değiştirilmemişti. Ve her şey beklediğimiz gibi gelişti" dedi.

Altaylı, yazısında, "İktidar partisi mensupları ile boy boy fotoğrafları olan savcının istediği ceza, yakın zamanda değiştirilen ve iktidar partisi üyeleri ile boy boy fotoğraf konusunda Savcı Bey’den eksiği olmayan bir hâkim tarafından mahkum edildi. Ve kararla birlikte Türk siyasetine bomba düştü" ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu'nun kurgu ile mahkûm ettirildiğini savunan Altaylı, yazısında şunları kaydetti:

"İktidar temsilcileri, sürekli olarak düşüşün durduğunu, seçimin rahatça kazanılacağını hatta TBMM’de de çoğunluğu ele geçirecek noktaya geldiklerini, 2018'deki oy oranını yakalayıp aştıklarını söylüyorlardı. Kimileri de bunu inanıyordu.

İmamoğlu kararı bu durumun hiç de böyle olmadığını, iktidarın sadece mezarlıktan geçerken ıslıkla şarkı söylediği gösterdi. Seçimi garanti görmüyorlardı ve garanti görmedikleri bir seçimin korkusu ile hata yapmaya başlamışlardı.

Bu da o hatalardan biri idi. Öyle ki, bu karar kendi içindeki uyumsuzluklar nedeniyle gazını yavaş yavaş kaçıran 6’lı masayı yeniden canlandırdı. Söylem ve gündem üstünlüğünü yeniden masaya ve hatta İmamoğlu’na verdi.

Yazının tamamı için tıklayın...