Fatih Altaylı: İstanbul'un taksi sorunu ne taksi baronlarını temsil eden Eyüp Aksu'nun kafası ile ne de İBB kafası ile çözülebilir!

Fatih Altaylı: İstanbul'un taksi sorunu ne taksi baronlarını temsil eden Eyüp Aksu'nun kafası ile ne de İBB kafası ile çözülebilir!

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, İstanbul'daki taksi krizine dikkat çektiği yazısında, "İstanbul'un taksi sorunu çözülmeyecek. Ne taksici esnafı adı altında taksi baronlarını temsil eden Eyüp Aksu’nun kafası ile çözülür bu sorun ne de sadece taksi sayısını arttırarak bu işi çözeceğini zanneden İBB kafası ile" dedi. 

Altaylı, Aksu'nun kendisini "çok açık biçimde taksi plakası sahiplerinin haklarını korumaya adadığını" belirterek, İBB'nin taksi sayısını artırma projesinin de çözüm olmayacağını ifade etti.

İBB'nin taksi sayısını artırma projesinin iktidar kanadı tarafından UKOME'de veto edildiğini ancak İBB'nin var olan hizmet kalitesini arttırmak için devreye girmediğini belirten Altaylı, taksi çağırma uygulamalarının hayata geçirdiği bahşişle taksi çağırma yönteminin de yasal olmadığını ve denetlenmediğini belirtti.

Altaylı, şu ifadeleri kullandı:

"Yani sevgili İstanbullular bu sorun çözülmez. AK Parti bu sorun da çözülmesin, İstanbullu CHP’li bir belediye seçmenin bedelini ödesin diye sorunu büyütmekten yana. Belediye ise sorunun AK Parti tarafından büyütülmesinden ve çözümsüz bırakılmasından memnun. Taksiciler Esnaf Odası ise bu anlaşmazlığın rantını yiyen tarafı olarak durumdan en memnun olan taraf.

Biz mi ne yapacağız? Vallahi bilmiyorum. Ama artık taksi durdurmaya falan çalışmıyorum.

Bir taksi sürücüsünün hayvan pazarında mal alır gibi süzerek beni alıp almamaya karar vermesini kabul etmem mümkün değil. Elimden bir kaza çıkmaması için, taksilere el bile sallamıyorum." 

Yazının tamamı için tıklayın.

TIKLAYIN - Fatih Altaylı canlı yayında sinirlendi: Elime bir odun alıp bir taksicinin camını kırmak istiyorum, gerçekten zor tutuyorum kendimi

TIKLAYIN - İBB’ye “Biz çözüme varız” çağrısı yapan Eyüp Aksu: New York, Londra'nın taksimetre ücretleri buranın 5-10 katı, hak ettiğimiz iyileştirme yapılsın