Gazeteci Fatih Altaylı'ya Nişantaşı'nda aracının park edilmesiyle ilgili tartıştığı polis memuruna hakarette bulunduğu gerekçesiyle yargılandığı davada "Kamu görevlisine karşı alenen hakaret" suçundan 16 bin 620 lira adli para cezası verildi.
İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Fatih Altaylı ile müşteki polis memuru A.K. katılmadı. Duruşmada olayı görerek cep telefonuyla kayda alan tanık dinlendi. Tanık, Fatih Altaylı'nın bir polis memuruyla tartışırken gördüğünü, polis memurunun "Bu aracı buraya park edemezsiniz bir tur atıp gelin" demesi üzerine aralarında sözlü tartışma yaşandığını ve Altaylı'nın polis memuruna küfür ettiğini söyledi.
Fatih Altaylı'nın avukatı, müvekkilinin olay tarihinde eşinin rahatsızlığı nedeniyle gergin olduğunu, aracı park etme meselesi yüzünden polisin kendisine yaklaşımından dolayı bir takım serzenişlerde bulunduğunu, ancak kesinlikle polis memurunun yüzüne karşı bir hakareti olmadığını belirtti. Altaylı'nın avukatı, müvekkilinin mağdur polisle görüştüğünü ve kamuoyuna yansıyacak şekilde özür dilediğini, polis memurunun da şikayetçi olmadığını belirterek müvekkilinin beraatini talep etti.
Mahkeme, sanık Fatih Altaylı'yı "Polis memuruna karşı alenen hakaret" suçundan 16 bin 620 lira adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme, Altaylı hakkında mağdurun şikayetinden vazgeçmiş olması nedeniyle "Tehdit" suçu yönünden davanın düşürülmesine karar verdi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Fatih Altaylı'nın 'kamu görevlisine hakaret ve tehdit' suçlarından 1 yıl 8 aydan 4 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.
Yaşanan olayın ardından Habertürk'teki köşesinde açıklamalarda buluan Altaylı, 'Kızdım ama niye kızdım?' başlıklı yazısında eşinin gıda zehirlenmesi yaşadığını ve onu hastaneye götürmeye çalıştığını, tartıştığı polis memurunun evinin önüne araç gelmesine engel olduğu için sinirlendiğini söylemişti.
Öte yandan Altaylı, hakaret ettiği polis memurunu ziyaret ederek kendisinden özür dilemişti. (DHA)