Fatih Portakal: Bu ülke kurtuluş mücadelesinde seçim yaptı, bugünse “seçim yapmayalım” diye neredeyse merhamet gösterin deme durumundalar!

Fatih Portakal: Bu ülke kurtuluş mücadelesinde seçim yaptı, bugünse “seçim yapmayalım” diye neredeyse merhamet gösterin deme durumundalar!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde yıkıma sebep olan depremlerin ardından gündeme gelen seçimlerin ertelenmesi tartışmasına Gazeteci Fatih Portakal da katıldı. Seçimlerin yapılması gerektiğini savunan Portakal, “Bu ülke, işgalde savaş zamanında, kurtuluş mücadelesinde seçim yaptı. 23 Nisan 1920. Bugünse “seçim yapmayalım” diye neredeyse merhamet gösterin deme durumundalar!” dedi.

Portakal’ın paylaşımı şöyle:

“Seçim yapılır mı? Siyaset baronları bunu gündeme getirdi. Öyleyse! Yapılır tabii ki, yapılmalı. Anayasa 78. maddeye göre yapılmaz ise sivil darbe yapmak demektir. Önemlisi de imar edilecek yeni şehirler AKP iktidarının bitik, tükenmiş bakış açısıyla yeniden inşa edilmemeli.

Bu ülke, işgalde savaş zamanında, kurtuluş mücadelesinde seçim yaptı. 23 Nisan 1920. Bugünse “seçim yapmayalım” diye neredeyse merhamet gösterin deme durumundalar!”

TIKLAYIN - Bülent Arınç: Seçimlerin ivedilikle ertelenmesi lazım

TIKLAYIN - 'Seçimleri düzen içinde yönetme görevi'nden YSK'ya 'erteleme' yetkisi çıkar mı; 10 soruda deprem ve seçimler

TIKLAYIN - AKP’li Ali İhsan Yavuz: Can kurtarma derdindeyiz, şu ana kadar seçimle ilgili herhangi bir şeyi toz zerresi kadar bile konuşmadık