Fenerbahçe'nin Avrupa Kupası'ndaki rakibi Braga'yı tanıyalım

Fenerbahçe'nin Avrupa Kupası'ndaki rakibi Braga'yı tanıyalım

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda rakibi Portekiz temsilcisi Braga oldu. Fenerbahçe ile Braga arasında oynanacak ilk karşılaşma 10 Mart'ta İstanbul'da Şükrü Saracoğlu'nda, rövanş ise 17 Mart'ta Portekiz'de oynanacak.

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda temsilcimiz Fenerbahçe ile eşleşen Braga, 2010-2011 sezonunda 'Kupa 2'de final oynarken, bu sezon 23 haftası geride kalan Portekiz Ligi'de 4. sırada yer alıyor.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ve futbolculardan Nani, Bruno Alves ve 

 

Braga'yı tanıyalım

 

Doğan Haber Ajansı'ndan (DHA) Uğur Demirkırdı'nın haberine göre, Portekiz 1. Ligi'nde 1975-1976 sezonundan bu yana mücadele edenBraga , bu süreçte en önemli lig performansına 2009-2010 sezonunda imza attı. Kırmızı-beyazlı takım, ligi Benfıca'nın ardından 2. sırada tamamlamıştı.

2010-2011 sezonunda Şampiyonlar Ligi grubunu Shakhtar Deonetsk ve Arsenal'in gerisinde 3. sırada bitiren Braga, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nden devam etti. Lech Poznan, Liverpool, Dinamo Kıev ve Benfica'yı eleyerek finale yükselen Braga, finalde bir başka Portekiz ekibi Porto'ya 1-0 kaybetti.

 

Braga'dan ilginç mesaj

 

Biz sizi ağırlamaktan, @Fenerbahce #UEL pic.twitter.com/pF8VkqVIbT

— SC Braga (@SCBragaOficial) 26 Şubat 2016

Kurada Fenerbahçe ile eşleşmelerini değerlendiren Braga Sportif Direktörü Rui Casaca, "Fenerbahçe'nin çok önemli oyuncuları var. Sadece Portekiz'den değil, diğer ülkelerden de önemli isimler var. Bizim için zor olacak, kolay olmayacak. Zevk almamız gereken maçlar. Neler olacak göreceğiz" dedi.

 

Ligdeki durumu

 

Maçlarını 30 bin kişilik Municipal Stadı'nda oynayan Braga, 23 haftası geride kalan Portekiz Ligi'nde Sporting Lizbon, Benfica ve Porto'nun ardından 4. sırada bulunuyor.

Portekiz Kupası'nda yarı finalde Benfica ile karşılaşacak Braga, lig kupasında ise ilk maçta 1-0 mağlup ettiği Rio Ave ile 2 Mart'ta deplasmanda kozlarını paylaşacak.

 

Portekiz Kupası

 

Geçtiğimiz sezon Portekiz Ligi'ni 4. sırada bitirirken, Portekiz Kupası finalinde Sporting Lizbon'a normal süresi 3-3 sona eren maçta penaltılarla mağlup oldu.

2014-2015 sezonunu Sergio Conceicao yönetiminde tamamlayan Braga'da, sezon başında teknik direktörlük koltuğuna oturan isim 42 yaşındaki Paulo Fonseca oldu.

 

Son 16 turuna nasıl geldi?

 

Kupa finalisti olarak UEFA Avrupa Ligi'ne doğrudan grup aşamasından katılan Braga, F Grubu'nu Fransa'nın Marsilya, Çek Cumhuriyeti'nin Slovan Liberec ve Hollanda'nın Gronıngen takımlarının önünde 13 puanla ilk sırada tamamladı. Son 32 turunda İsviçre'nin Sion takımıyla eşleşen Braga, deplasmanda oynadığı ilk maçı 2-1 kazandı. Portekiz temsilcisi, sahasındaki maçta 2 kez geriye düşmesine rağmen sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı ve son 16 turuna 

 

Kadrosunda 9 ülkeden oyuncu var

 

Kırmızı-beyazlı takımda, 14 Portekizli, 9 Brezilyalı ile birer Rus, Mısırlı, Sırp, İspanyol, Karadağ, İtalyan ve Fransız oyuncu forma giyiyor.  Bu futbolcular arasında UEFA Avrupa Ligi'nde 2'şer gol atan Mısırlı Ahmed Hassan, Sırp Nikola Stoiljkovic ve Portekizli Rafa Silva dikkati çekiyor. Bunların yanı sıra Ricardo Ferreira, Alan, Josue, Wilson Eduardo ve Crislan birer kez gol sevinci yaşadı. Crislan, grup müsabakalarında 5 maçta forma giyerken, devre arasından sonra UEFA kadrosundan çıkarıldı. Bu arada bir dönem Bursaspor'da forma giyen Josue, Braga'nın kadrosunda yer alıyor.

 

Braga'nın kadrosu

 

Kaleciler: Marafono, Tiago Sa, Daniel Clemente, Matheus 

Defans: Willy Boly, Andre Pinto, Baiano, Djavan, Ricardo Ferreira, Arghus, Artur Jorge, Jose Gomes, Nurio Fortuna, Marcelo Goiano 

Orta saha: Luiz Carlos, Rafa Silva, Filipe Augusto, Josue, Alan, Nikola Vukcevic, Joca, Mauro, Rui Correia 

Forvet: Wilson Eduardo, Rui Fonte, Nikola Stoiljkovic, Ahmed Hassan, Pedro Santos