France 24, deprem bölgesinde köylere giden sağlık ekiplerini takip etti: "Yakınlarında doktor veya klinik yok, yardıma gidiyoruz"

France 24, deprem bölgesinde köylere giden sağlık ekiplerini takip etti: "Yakınlarında doktor veya klinik yok, yardıma gidiyoruz"

Türkiye’de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından hastaneler depremzedelerin tedavisi nedeniyle dolarken, kırsal bölgelerde çok sayıda hastanın ihtiyaçları olan tıbbi desteğe erişmekte zorlandığı belirtildi.

France 24 ekibi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından köylerde tıbbi hizmete ihtiyaç duyanlara yardım için giden Türk ve Fransız doktorları takip etti. 

Haberde, Türk-Fransız vatandaşı Mahmut Gündeşli’nin liderliğindeki sağlık ekibinin köylere gerekli ilaç, tedavi ve gıdayı sağladığı belirtildi.

Adıyaman yakınındaki Çamgazi köyüne giden ekibin lideri Dr. Gündeşli “Burada gıda ve tedaviye ihtiyaç duyan aileler var. Ancak yakınlarında doktor da klinik de yok, bu nedenle onları görmeye gidiyoruz” dedi.

Gündeşli, “Çok sayıda insanda aynı semptomları görüyoruz. Fazla insanın küçük alanlarda kalması nedeniyle meydana gelen soluk borusu iltihabı olduğunu düşünüyorum. Normalde bir evde 4-5 kişi yaşarken depremden sonra şehirdekilerin köydeki akrabalarının yanına gitmesi nedeniyle bu sayı 20’ye kadar çıktı” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü, deprem felaketleri sonrası yeterli tıbbi hizmetin sağlanamaması durumunda hayatını kaybedenlerin sayısını artabileceği uyarısında bulunuyor.