Fransa'dan Antalya'daki evlerine tatile gelen gurbetçi ailelere kiracı şoku!

Fransa'dan Antalya'daki evlerine tatile gelen gurbetçi ailelere kiracı şoku!

Fransa'da yaşayan iki gurbetçi ailenin, 2004'te Antalya'da yan yana satın aldıkları dairelerinin kapı göbeklerinin değiştirilip, kiralandığını öğrenince, polise giderek şikayetçi olduğu öğrenildi.

DHA'da yer alan habere göre, Fransa'da yaşayan ve akraba olan Aslı (70)- İzzet Ög (76) ve Ahmet (63)- Gökçen Konuk (58) çifti, yaz aylarını geçirmek üzere Antalya'nın Konyaaltı ilçesi Çamlık Caddesi'ndeki apartmanda yan yana birer daire alıp, döşedi.

Ahmet Konuk, 21 Ocak Cumartesi Fransa'dan Antalya'ya gelerek, akrabasının evinde kaldı. Konuk, pazar günü sabah saatlerinde valizini alarak evine gitti. Birinci kattaki evine çıkan Konuk, anahtarıyla kapıyı açamadı. Akrabasının getirdiği yedek anahtarla da kapıyı açamayan Konuk, apartmandan çıkarak bir süre bekledi. Bu sırada bir çiftin, binadan çıktıktan sonra döndüğünü gören Konuk, arkalarından binaya girdi. Çiftin anahtarla kendi dairesine girdiğini gören Konuk, evin kendisine ait olduğunu söyleyip, içeri nasıl girdiklerini sordu. Konuk, daha sonra polisi arayarak şikayetçi oldu.

Konuk, kendileriyle 2004'te aynı apartmandan yan daireyi satın alan, Fransa'daki akrabasının evinin kapı göbeğini değiştirilerek, kiraya verildiğini de öğrenince Aslı-İzzet Ög çiftini arayarak durumdan haberdar etti. Çift, haberi alır almaz aynı gün uçakla Antalya'ya geldi. Ög çifti de polis merkezine giderek şikayetçi oldu.

Konuk'a ait dairede oturan O.V.E.'nin, evi kendisine kiraladığını söylediği H.D., şikayet üzerine polis merkezine getirildi. H.D.'nin, evi 10 bin TL'ye kiraya vererek, sözleşme yaptığı öğrenildi. (DHA)