Gazeteci Atilla Güner: Tunceli’de portatif WC yapılmış, vali törenle kurdele kesmiş; bırakın da devletin ‘güldüren’ hallerini de haber yapsın gazeteci

Gazeteci Atilla Güner: Tunceli’de portatif WC yapılmış, vali törenle kurdele kesmiş; bırakın da devletin ‘güldüren’ hallerini de haber yapsın gazeteci

Gazeteci Atilla Güner, İletişim Başkanlığı tarafından yayımlanan Dezenformasyon Bülteni’nde "Tunceli'de portatif tuvaletlerin vali tarafından törenle açıldığı" haberlerinin yalanladığını belirtti. Güner, "Tunceli’de yaylaya çıkan besicilere portatif WC yapılmış. Ve bu WC’ler önünde Vali törenle kurdele kesmiş. Bunu haberci kurgulamamış. Eee WC’ye WC demek mi suç? Bırakın da ortadaki yalın gerçeği; devletin ‘güldüren’ hallerini de haber yapsın gazeteci" ifadesini kullandı.

Tunceli’de, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yaylacılar için yaptırılan beş adet portatif tuvalet için resmi açılış töreni düzenlendiği iddia edilmiş, ANKA tarafından servis edilen haberde Tunceli İl Özel İdaresi’nin bahçesine getirilen tuvaletlerin kurdelesini, Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım birlikte kestiği görülmüştü.

İletişim Başkanlığı tarafından yayımlanan Dezenformasyon Bülteni’nde, "Tunceli'de beş adet portatif tuvalet için resmi açılış düzenlendi" iddiasının doğru olmadığı yazıldı. Yayımlanan bülteni sosyal medya hesabından paylaşan Atilla Güner, "Tunceli’de yaylaya çıkan besicilere portatif WC yapılmış. Ve bu WC’ler önünde Vali törenle kurdele kesmiş. Bunu haberci kurgulamamış. “Tunceli’de beş portatif tuvalet için açılış töreni düzenlendi” demiş" ifadesini kullanarak şöyle yazdı:

TIKLAYIN | Tunceli'de '5 adet portatif tuvalet için resmi açılış töreni düzenlendi' haberlerine ilişkin Valilik'ten açıklama

"Haberciler kimsenin propaganda sorumlusu değildir"

"Dezenformasyon Bülteni’nde gazeteciliğin renkliliğine de müdahale var. Tunceli’de yaylaya çıkan besicilere portatif WC yapılmış. Ve bu WC’ler önünde Vali törenle kurdele kesmiş. Bunu haberci kurgulamamış. “Tunceli’de beş portatif tuvalet için açılış töreni düzenlendi” demiş.

Gazeteciliği ‘yatırım destekçisi’ sanan zihniyet, bültende diyor ki: “Yıl içinde yapılan 15 milyarlık yatırımlar anlatıldı…Ve besicilerin yaşamını kolaylaştıracak taşınabilir yaşam konteynerleri Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğine teslim edildi.” Eee WC’ye WC demek mi suç?

Bu tören haberini “ Tunceli’ye 15 milyarlık yatırım” başlığı ile vermek gazetecilik mi sizce? O başlığı koysan Yazı işlerine giremezsin. Bırakın da ortadaki yalın gerçeği; devletin ‘güldüren’ hallerini de haber yapsın gazeteci. Haberciler kimsenin propaganda sorumlusu değildir."