Gazeteci Sağlam: Yabancı bankaların seçim sonrası döneme ilişkin raporları Altılı Masa'yı da rahatsız ediyor

Gazeteci Sağlam: Yabancı bankaların seçim sonrası döneme ilişkin raporları Altılı Masa'yı da rahatsız ediyor

Ekonomi gazetecisi Erdal Sağlam, yabancı bankaların seçim sonrası döneme ilişkin raporlarının iktidarın yanı sıra Altılı Masa'nın teknisyenlerini de rahatsız etmeye başladığını belirtti.

Erdal Sağlam, Mesele Ekonomi YouTube kanalında Ankara kulislerinde konuşulanları aktardı. Sağlam'a konuşan bankacılar her hafta rekorlar kıran KKM'ye Türk Lirası'ndan dönüşler olduğunu, geçen sene 22 milyar doları bulan dövizden KKM'ye dönüşlerin ise bu yıl az olduğunu aktardı.

"AKP, açık kapı bırakacak"

Sağlam, eski bakan Mehmet Şimşek'i ilişkin tartışmalara dair"Mehmet Şimşek, AKP'nin ekonomi programı için çalışmıyor, çalışmadı da. (AKP'nin) Ekonomi seçim bildirgesi Lütfi Elvan ve Cevdet Yılmaz liderliğindeki belirli bir ekip tarafından hazırlandı. Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı ne derse desin seçime kadar bir şey yapmayacak" ifadelerini kullandı.

Sağlam, AKP'nin ekonomi bildirgesinde "açık kapı" bırakmaya çalışacağını, "Türkiye Ekonomi Modeli" olarak adlandırılan ve son 2 yıldır uygulanan ekonomi politikalarından "açık açık" söz edilmeyeceğini aktardı.

"Kademeli bir normalleşme olacak"

Sağlam, yabancı bankaların seçim sonrası döneme ilişkin raporlarının sadece mevcut ekonomi yönetimini değil, Altılı Masa'nın teknisyenlerini de rahatsız etmeye başladığını belirtti.

Sağlam, raporlarda faiz beklentisinin yüzde 50'lere, dolar kuru tahimnlerinin yüzde 27'lere çıkmaya başladığını hatırlatarak Altılı Masa teknisyenlerinin raporlara ilişkin"Yabancıların girişi  için bu seviyelerin tutturulması gerekir gibi" algıların oluşmasından endişe edildiğini ifade etti.

Sağlam, Millet İttifakı'nın seçimleri kazanması durumunda "kademeli" bir normalleşme olacağını da sözlerine ekledi.