Gaziantep ve Malatya'da ağır hasarlı binalardan eşya alımı durduruldu

Gaziantep ve Malatya'da ağır hasarlı binalardan eşya alımı durduruldu

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya ile Gaziantep'te ağır hasarlı binalara girişin yasaklandığı ve ikinci bir emre kadar eşya alımının durdurulduğu açıklandı.

Malatya Valiliği, ağır hasarlı binalardan eşya çıkarılmasını yasakladı. Can güvenliği nedeniyle alınan karara uyulmasını istenen yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"İkinci bir karara kadar ağır hasarlı binalardan eşya alma, kısıtlı sürede de olsa tamamen durdurulmuştur. Vatandaşlarımızın bu konuda ilgili birimlerden herhangi bir izin talebinde bulunmamaları, kolluk kuvvetlerine izin konusunda baskı yapmamaları, can güvenliği nedeniyle belirtilen yasak kararına uyulması önem arz etmektedir." 

Gaziantep Valisi Davut Gül de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ağır hasarlı binalardan eşya alımının durdurulduğunu ve acil yıkılacak binalara girişin yasaklandığını duyurdu.

Vali Gül, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Müstakil ve artçı depremler devam etmektedir. Acil yıkılacak binalara giriş yasaktır. İkinci bir karara kadar ağır hasarlı binalardan eşya alma, kısıtlı sürede girme çıkma tamamen durdurulmuştur." (DHA)