Gölcük Tersane Komutanlığı'nda neler oluyor?

Gölcük Tersane Komutanlığı'nda neler oluyor?

CHP’li Utku Çakırözer, Gölcük Tersane Komutanlığı’nda yapılabilecek işlerin özel şirketlere verildiğini ve kurumun malzemelerinin çürümeye terk edildiği iddialarını Meclis’e taşıdı. Çakırözer, “Yoksa şimdi de Gölcük’teki tersanemiz birilerine ‘peşkeş’ mi çekilecek” diye sordu.

Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı Gölcük Tersane Komutanlığı bünyesindeki işlerle ilgili çeşitli iddialar Meclis gündemine taşındı. Cumhuriyet'te yer alan habere göre, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, harp gemilerinin inşası, bakımı ve onarımı yanında denizaltı yapının da gerçekleştirildiği ve 4 bin 200 personelin bulunduğu sanayi kuruluşlarından Gölcük Tersane Komutanlığı’ndaki işlere dikkati çekti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Çakırözer, “Gölcük Tersanesi’ndeki işlerle ilgili bize bazı iddialar ulaştı. İddialara göre tersanenin kendi imkânları ile gerçekleştirebileceği birçok iş, bazı özel şirketlere veriliyor. Hatta bu şirketlerin bazıları bu işleri doğrudan tersane içinde yapıyor. Mesela tersanede bir boya imalat fabrikası olmasına rağmen dışarıdan boya alımı yapıldığı ve eldeki boyaların da çürümeye terk edildiği iddia ediliyor. Kamunun zarara uğramasına neden olan bu usulsüzlük iddiaları hakkında kamuoyuna şeffaf bilgi verilmeli” dedi.

Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı ASFAT A.Ş’ye devredilen Tank Palet Fabrikası’nın işletmesindeki Katar’ın finansal ortaklığına dikkat çeken Çakırözer, “Gölcük Tersanesi’nde neler oluyor? Yoksa şimdi de Gölcük’teki paha biçilmez askeri tersanemiz birilerine ‘peşkeş’ mi çekilecek? Bu işin sonu stratejik askeri varlıklarımızın başında gelen Gölcük Tersanesi’nin özelleştirilmesi mi olacak? CHP olarak Tank Palet Fabrikası’nda olduğu gibi yeni bir peşkes faciasının yaşanmaması için konunun takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.