Yapay zekâ araştırma şirketi OpenAI, GPT-3.5 dil modeline dayalı bir sohbet robotu olan ChatGPT'yi beta olarak piyasaya sürdü. ChatGPT henüz test aşamasında olmasına rağmen yetenekleri ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Gündeme gelen ChatGPT ile ilgili detaylar araştırılmaya başlandı. Peki, Google'ın yerini alacağı söylenen ChatGPT nedir, özellikleri neler? Google'a rakip olacağı iddia edilen ChatGPT'nin özellikleri:
ChatGPT, doğal insan dilini anlayabilen ve etkileyici derecede ayrıntılı, insan benzeri yazılı metinler üretebilen, prototip diyalog tabanlı bir yapay zekâ sohbet robotudur. İnsanmış gibi davranan bu sohbet robotu, verdiği cevaplarda derin öğrenme temelli dil modeli GPT-3.5 sayesinde bu kadar nokta atışı cevaplar verebiliyor.
İlk kullanıcılar, kod yazmanın yolları ve düzen sorunlarını ve optimizasyon sorgularını çözme yolları da dahil olmak üzere karmaşık sorulara açıklamalar, yanıtlar ve çözümler sağlayabilen teknolojiyi Google'a bir alternatif olarak tanımladılar.
Yapay zeka ve makine öğrenimi tarafından eğitilen sistem, sohbet arabirimi aracılığıyla bilgi sağlamak ve soruları yanıtlamak için tasarlandı. Araştırma kuruluşu geçen hafta yaptığı açıklamada, "Diyalog biçimi, ChatGPT'nin takip sorularını yanıtlamasına, hatalarını kabul etmesine, yanlış öncüllere itiraz etmesine ve uygunsuz istekleri reddetmesine olanak tanıyor" dedi.
Soru-cevapMetin yazma (temel akademik makaleler, edebi metinler, film senaryosu vb.)Matematik denklemleri çözmeHata ayıklama ve düzeltme (örneğin herhangi bir kod bloğundaki hataları tespit edip doğrusuyla düzeltme)Diller arası çeviriMetin özetleme ve metindeki anahtar kelimeleri tespit etmeTavsiyelerde bulunmaSınıflandırmaHerhangi bir şeyin ne işe yaradığını açıklama (örneğin bir kod bloğunun ne işe yaradığını açıklama)
Yapay zekâ tabanlı sohbet robotu Chat GPT, ücretsiz olarak kullanılabiliyor. İşte, ChatGPT kullanmak için adım adım yapılması gerekenler:
Bilgisayar veya telefondan https://chat.openai.com web sitesi açıldığında OpenAIüyeliği varsa "Log in" butonuna basıp hesaba giriş yapılması gerekiyor. Hesap bulunmuyorsa "Sign up" butonuyla üye olarak hesaba giriş yaptıktan sonra açılan sohbet ekranından ChatGPT kullanılabilir.