Google işletim sistemli telefonlar Türkiye'de

Google işletim sistemli telefonlar Türkiye'de
Akıllı telefon pazarındaki Windows Mobile'ın işletim sistemlerine karşı Google'ın geliştirdiği Android,Türkiye'ye de giriş yaptı.Android işletim sistemine sahip Samsung i7500 Galaxy, bugünden itibaren Turkcell satış noktalarında abonelere sunuluyor.

Android1.5 sürümü yüklü olarak gelen 3G destekli telefonda 3,2 inç dokunmatikve 16 milyon renkli AMOLED ekran, SGPS (GPS ve baz istasyonlarıüzerinden kapalı mekanlarda da konum belirleme), 5 megapiksel flaşlıotomatik odaklamalı kamera, Gsensor hareket algılayıcı, D-compassdijital pusula, Wifi 802.11b/g, yakınlık sensörü, ışık sensörü, 8 GBdahili bellek, ses ve video kayıt gibi özellikleri bulunuyor.

Cihazdaayrıca Google search, Gmail, Googletalk, Contacts, Calendar gibi Googleuygulamaları da yüklü. Açık kaynak kodlu Android sistemi için hemenherkesçe geliştirilebilen ve sayısı hızla artan yüzlerce uygulama datelefona indirilip kurulabiliyor.

Turkcell abonelerine özel

Turkcellaboneleri, Samsung Android akıllı telefonlara 14 Eylül’den itibarenpeşin veya kontratlı kampanyalarla sahip olabilecek. 18 ay boyunca ayda1 GB Mobil İnternet paketi abonelik taahhüdünde bulunan kurumsal vebireysel Turkcell aboneleri, Samsung i7500 dahil olan pakete bu süreboyunca tüm vergiler dahil ayda 92 TL ödeyecek.

Turkcellelbette kontratsız bir seçenek de sunuyor. Buna göre taahhütsüz vepaketsiz şekilde sadece telefona sahip olmak isteyen Turkcell aboneleriSamsung Android'i tüm vergiler dahil 469 Euro’ya satın alabilecek. Yılsonuna kadar bu şekilde satın alan abonelere ilk ay Turkcell aboneleriile yurtiçi görüşebilecekleri 1.000 dakika ile yurtiçinde bir aykullanabilecekleri 100MB’lık mobil internet de hediye edilecek.