Görevden uzaklaştırılan CHP’li başkan: Başımız dik, alnımız ak

Görevden uzaklaştırılan CHP’li başkan: Başımız dik, alnımız ak

İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden uzaklaştırılan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar objektiflerin karşısına geçti. Bakanlığın kararının siyasi olduğunu öne süren Kayalar, "Veremeyeceğimiz hesabımız yok. Başımız dik, alnımız ak" dedi.

İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden uzaklaştırılan İzmir'in Menderes İlçesi Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Kayalar açıklama yaptı.

Menderes Belediyesi'nin önünde yapılan açıklamada, CHP'li İzmir Milletvekilleri Atila Sertel, Kani Beko, Mahir Polat, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz'le çok sayıda partili Mustafa Kayalar'a destek verdi.

İçişleri Bakanlığı'nın hukuki değil, siyasi bir karar vererek haksızlık yaptığını söyleyen Mustafa Kayalar, “2019 yılında sizlerin iradesi ve takdiriyle geldiğim Menderes Belediye Başkanlığı görevimden, siyasi çıkarlar uğruna alınan karar doğrultusunda ne yazık ki geçici bir süreyle uzaklaştırıldım. Biz, belediye başkanları, bulunduğumuz konum gereği elbette böyle durumlarla karşılaşacağız ve kendimizi adalet karşısında adil şekilde savunacağız” dedi.

Kayalar, “Pazartesi ortaya atılan iddialardan dolayı da görevimizi yaparak ifademizi verdik ve adaletin aldığı karar doğrultusunda göreve devam etmemiz uygun görüldü. Ama dün İçişleri Bakanlığı'nın aldığı ve gerekçesini bilmediğim bir kararla görevimden geçici süre uzaklaştırıldım” diye konuştu.

Kayalar, şöyle konuştu:

"Bu süreçte kimse kararsızlığa ve ümitsizliğe kapılmasın. Başından beri söylediğim gibi; veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yok. Adalet karşısında her türlü hesap vermeye hazırız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Başımız dik, alnımız ak."