''Malikrizlerin hepsi farklıdır, fakat hepsinin temel bir kaynağı vardır''diyen Greenspan, uzun süreli refah dönemleri söz konusu olduğundainsanoğlunun değiştirilemez doğası gereği bu durumun süreceğineinandığını, bunun insanın doğasında var olduğunu vurguladı.
Greenspan,''Bu insan doğası, insan doğasını değiştirmenin yolu bulunamadığısürece biz daha çok krize tanıklık edeceğiz. Bu krizlerin çıkışnedenlerinin insan doğası hariç hiçbir ortak yanı olmadığı için hiçbiribirbirine benzemeyecek'' dedi.
Mevcut krizin batık kredi tarihleri olankişilere yüksek riskli mortgage verilmesiyle harekete geçtiğini, ancakherhangi bir faktörün katalizör olabileceğini ifade eden Greenspan,küresel mali kuruluşların belli belirsiz görünen krizi görmelerigerektiğini belirtti.
Mevcutdurgunluk ve dünya ticaretindeki çöküşten İngiltere ekonomisinin,ABD'den daha fazla etkileneceğine dikkati çeken Greenspan,İngiltere'nin krizden çıkmasının uzun bir zaman alacağını söyledi.
Krizintekrarını önlemek için bankacıların ve hükümetlerin yolsuzluklarınüzerine gitmesi ve bankaların sermaye yeterliliklerini artırmasıgerektiğine işaret eden Greenspan, ekonomide düzelme için korumacılıkönlemlerinden olduğu gibi son zamanlarda gelişme gösteren küreselticarete zarar verebilecek sıkı kuralların uygulanmasından dakaçınılması gerektiği uyarısında bulundu.
Greenspan,''Son zamanlarda ekonomiyi yeniden düzenlemek için harcanan çabalarkrize bir tepki. Küresel piyasalardaki olağanüstü etki, ekonomiçevrelerindeki birçok kişiye kontrolü kaybettikleri hissini yaşatıyor.Sorun, katı ve sıkı denetlenen iç piyasalarla küresel ticaretiserbestleştiremeyecek olmanızdır'' dedi.
Mevcutekonomik krizi ''yüzyılda bir yaşanacak bir vaka'' olarak değerlendirenGreenspan, buna tanık olmayı beklemediğini de sözlerine ekledi.