HaberTürk yazarı: Altılı Masa'nın dağılacağına yönelik büyük bir beklenti olmasın, adayın açıklanması eli kulağındadır

HaberTürk yazarı: Altılı Masa'nın dağılacağına yönelik büyük bir beklenti olmasın, adayın açıklanması eli kulağındadır

HaberTürk yazarı Bülent Aydemir, sözleşmelilere kadro, asgari ücrete yüzde 55’lik artış, EYT, orta gelir grubuna yönelik konut kampanyası ve yüzde 25 olarak açıklanan memur zammına yüzde 5 ilave yapılmasına ilişkin olarak, "seçimi kazanmak için her türlü imkân seferber edildi" yorumunu yaptı. 

"Hükümet, bunları yaparken, muhalefet ne yapıyor derseniz?" diye soran Aydemir, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün 6'lı masanın Gelecek Partisi ev sahipliğinde toplantısı var. 6’lı masanın seçim vaatleri anlamına da gelecek ortak seçim beyannamesi ve geçiş sürecinin yol haritası bu toplantıda ele alınacak. Alt komisyonlar çalışmalarını tamamladı. Toplam 2 bin 200 maddelik bir metin hazırlandı. Bu metinde sadeleştirme yapılacak ve 150-200 sayfalık bir seçim beyannamesi hazırlanmış olacak. Her partiye eşit sayfa sayısı ayrıldı. Ortak metin 9 ana başlık ve 72 alt başlıktan oluşuyor. Ana başlıklar; Kamu Yönetimi, Yolsuzlukla Mücadele ve Şeffaflık, Ekonomi-Finans-İstihdam, Sektörel ve Bölgesel Yatırımlar, Bilim ve Teknoloji, Eğitim ve Öğretim, Sosyal Politikalar, Dış Politika, Güvenlik ve Savunma, Hukuk, Adalet ve Yargı…

Bunların içinde en çok merak edilen ekonomiyle ilgili olanlar. Bunun yanı sıra Adalet ve Yargı, özgürlükler ve temel haklar da merak ediliyor. 6’lı masanın hükümetin hayata geçirdiği vaatlerle baş etmesi pek mümkün değil. Sonuçta hükümet yapıyor, 6’lı masa ise yapacağını söyleyecek...

Burada vatandaşın tercihini etkileyecek temel mesele, gelecekte ekonominin gidişatına yönelik beklentiler olacak. Yani 6’lı masa, bu beklentileri yönetecek ve halkı ikna edecek somut adımlar atmaya hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı adayı meselesi ise partiler henüz çalışmalarını bitirmediğinden bir sonraki toplantıda yani İYİ Parti’nin ev sahipliğinde konuşulacak. Bu arada beyanname ve adayın eş zamanlı açıklanması söz konusu olabilir. Eli kulağındadır diyebiliriz. Zayıf ihtimal de olsa 6’lı masadan tek aday veya çoklu aday çıkabilir. Ancak masanın dağılacağına yönelik kimsenin büyük bir beklentisi olmasın." 

Yazının tamamı için tıklayın.