HaberTürk yazarı: Bu seçimi strateji kazanacak!

HaberTürk yazarı: Bu seçimi strateji kazanacak!

HaberTürk yazarı Bülent Aydemir, seçim sürecinde ittifakların seçmene yaklaşma şekillerini değerlendirdiği yazısında, "Süreci en iyi yürüten, en iyi koordine eden ve en iyi seçim stratejisini hayata geçiren aday kazanacak" yorumunu yaptı. 

Aydemir, bugünkü yazısında şunları kaydetti:

"Bu seçimde ne propaganda ne de vaatler yarışacak! Deprem nedeniyle iktidar partisi başta olmak üzere bütün partiler bu yöndeki projelerini, politikalarını sıralayacak; eleştirilerini dile getirecek.

Ülkeyi önce ağır ekonomik koşullar sonrasında deprem vurmuşken, seçmenin de vaatlere ve projelere bakmayacağını düşünüyorum.

Seçimden sonra vatandaşın, istikrarlı, güçlü, anlayışlı, geniş mutabakatlı, dış dünya ile entegre olan ve ülkeye sıcak para girişi sağlayacak bir yönetime ihtiyaç duyduğu net olarak görülüyor.

Hükümetin ülkeyi bu darboğazdan çıkarması pek de kolay olmayacak. Bu nedenle süreci en iyi yürüten, en iyi koordine eden ve en iyi seçim stratejisini hayata geçiren aday kazanacak.

Bu koşullarda seçmen, cebini, mutfağını, hayatını etkileyecek konulara odaklanmış durumda. Seçmen, kazanımlarını yitirmek istemediği gibi var olan sorunlarının da büyümeden çözülmesini istiyor.

Belki de kimin ne söylediğinden çok kimin neyi nasıl anlattığı ve nasıl ikna ettiği bir sürecin yönetimi olacak. Yüksek seviyede kutuplaşmış bir ortamda; üstüne deprem felaketi, iki kutuplu ittifak ve bunların ortak adayları sert geçecek bir kampanya sürecine işaret ediyor."