HaberTürk yazarı: Hükümet, atılan ekonomik adımların birkaç aydan fazla dayanmayacağının farkında

HaberTürk yazarı: Hükümet, atılan ekonomik adımların birkaç aydan fazla dayanmayacağının farkında

HaberTürk yazarı Bülent Aydemir, seçim tarihinin öne alınmasına yönelik tartışmalar hakkında, hükmetin, atılan ekonomik adımların birkaç aydan fazla dayanamayacağının farkında olduğunu yazdı. 

Aydemir, bugünkü yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Asgari ücret, EYT, sözleşmelilere kadro, şu anda memnun etmese de memur zammı, dışarıdan bulunan sıcak para, Rusya’ya doğalgaz ödemelerinin ertelenmesi, doğal gaz fiyatında indirim beklentisi, dış politik gelişmeler AK Parti’yi seçimi kazanma konusunda ümitlendirmiş durumda. Daha doğrusu, ekonominin domine ettiği geniş seçmen kitlesinde ibrenin kendilerine döndüğünden söz ediyorlar. 6’lı masa da dediğim gibi didişmeyi bırakmadığı gibi, birlik ve beraberlik görüntüsü ya da seçmene güven verme gibi bir havadan çok ama çok uzak. Partilerin kendi içindeki sorunları ve çekişmeleri saymıyorum bile.

Hükûmet, atılan ekonomik adımların birkaç aydan fazla dayanmayacağının farkında. Olağanüstü gelişmeler olmazsa hikayenin sonunda bize hazan yolları… Kemer sıkmamız kaçınılmaz… 

Anahtar doğal olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinde. Devlet gücü ve ekonomik imkânları seferber edebiliyor. Ayrıca seçim tarihini de en avantajlı olacakları zamana göre belirlemek de kendisinin elinde..."

Yazının tamamı için tıklayın.