HaberTürk yazarı Karaca: Edindiğim bilgiye göre, İmamoğlu 3 Aralık toplantısının arka planında Kılıçdaroğlu ile görüşerek İstanbul İl Başkanlığı konusunu masaya yatıracak

HaberTürk yazarı Karaca: Edindiğim bilgiye göre, İmamoğlu 3 Aralık toplantısının arka planında Kılıçdaroğlu ile görüşerek İstanbul İl Başkanlığı konusunu masaya yatıracak

HaberTürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, CHP Genel Başkanı'nın vizyon belgesi açıklayacağını duyurduğu 3 Aralık'taki toplantıya ilişkin olarak, "Edindiğim bilgiye göre, İmamoğlu 3 Aralık toplantısının arka planında Kılıçdaroğlu ile görüşerek İstanbul İl Başkanlığı konusunu masaya yatıracak" bilgisini paylaştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu arasında gerilim yaşandığı iddia edilmişti.

Karaca yazısında, "3 Aralık’taki vizyon belgesi toplantısının Kılıçdaroğlu’nun yurtdışı gezilerini eleştirenlere yanıt olarak kurgulandığı, Türkiye’nin ‘temiz yatırım’ çekme potansiyelleri ve ‘eleştirilen’ yurt dışı seyahatlerinde alınmış taahhütlerin sahne aldığı bir zemin olacağı biliniyor.Yani, vizyon belgesinde ağırlık ekonomi ve teknolojide olacak. Yatırım ve istihdamın teşvik edileceği, “yüksek teknolojiye dayalı” bir kalkınma modelinin ekonomi 5.0 adıyla takdim edileceği de konuşulanlar arasında. Organizasyonu İPA (İstanbul Planlama Ajansı) yapıyor. 2019 yerel seçimlerinde başarı kaydetmiş belediyelerin başkanlarının ama pek tabii özellikle İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanlarının bu toplantıya özel olarak davet edildikleri söyleniyor. Ki nedeni tahmin edileceği üzere cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kim ortak aday olacak tartışmasında sıkça isimlerinin geçmesi. Zira CHP böyle iddialı bir toplantıya "İçerisi kaynıyor galiba" görüntüsü veren bazı tatsız polemikler ve ithamlar eşliğinde gidiyor." ifadesini kullandı. 

Karaca şunları kaydetti:

"OdaTV’de yayınlanan Hürrem Elmas isimli bir profilin kaleme aldığı Ekrem İmamoğlu-Canan Kaftancıoğlu kavgası iddiası ve o iddiada geçen ifadelerin gölgesinden ve havada yaptığı ağırlıktan bahsediyorum.Sağlam bir kaynaktan edindiğim bilgiye göre, Ekrem İmamoğlu bu toplantının arka planında Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek İstanbul İl Başkanlığı konusunu masaya yatıracak. Buna özetle eteğindeki taşları dökecek de diyebiliriz. Umarım açık açık her şeyi konuşurlar ve muhalefet kamuoyunun üzerindeki stres de biraz azalır.Zira CHP’de olanlar, sadece CHP’yi etkilemiyor artık, altılı masanın tümünü etkiliyor. Artık öyle."