HaberTürk yazarı: Kılıçdaroğlu, aday konusunda iki kriter ortaya koydu

HaberTürk yazarı: Kılıçdaroğlu, aday konusunda iki kriter ortaya koydu

HaberTürk yazarı Bülent Aydemir, Altılı Masa'da cumhurbaşkanı adayı belirleme konusunda iki kriter olduğunu yazdı. 

Aydemir, kulis bilgilerini aktardığı bugünkü yazısında şunları kaydetti:

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, toplantılarda ve ikili görüşmelerde aday konusunda iki kriter ortaya koydu ve bu kriterler, masa tarafından genel kabul gördü.

Öncelikle; cumhurbaşkanı adayı verdiği sözleri yerine getirecek. Her ne kadar protokol yapılsa da bağlayıcılığı yok. Bu yetkiler, belirli siyasi olgunluğa ulaşmamış bir adayın başını döndürebilir; verdiği sözleri unutabilir. Maazallah parlamenter sisteme geçme konusunda işi ağırdan alabilir!

İşin özü, belirlenecek aday, ortaklarına kazık atmayacak. Nefsini terbiye etmiş biri olacak. Bu muazzam yetkileriyle yozlaşmayacak ve en kısa sürede yetkilerini Meclis’e ve Başbakan'a devredecek.

Adayın bir diğeri kriteri ise öngörülebilir olması… Yani masada belirlenen temel ilkelere bağlı kalacak ve ülkenin en kısa sürede parlamenter sisteme geçişine yardımcı olacak. Geçiş sürecinde ülkenin ortak akılla ve ortak alınan kararlarla yönetimi için yüklenen sorumlulukları yerine getirecek. Karara göre; 6 ay, bir yıl ya da iki yıl sonra parlamenter sisteme geçilecek. Aday görevini layıkıyla ve eksiksiz yapacak…"

Yazının tamamı için tıklayın.