HaberTürk yazarı Kübra Par: Seçim 14 Mayıs’ta, tarihte değişiklik öngörülmüyor

HaberTürk yazarı Kübra Par: Seçim 14 Mayıs’ta, tarihte değişiklik öngörülmüyor
HaberTürk yazarı Kübra Par, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından başlayan seçim tarihi tartışmaları hakkında, "Cumhur İttifakı’nın böyle bir niyeti yok. Bırakın 18 Haziran’ı Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimin daha önce açıklandığı gibi 14 Mayıs’ta yapılmasından yana" ifadesini kullandı. 
 
Kübra Par, bugünkü yazısında şunları kaydetti: 

"Depremin ardından "Seçim ertelenecek mi?" sorusu gündemde. Muhalefet partileri bunun Anayasa’ya aykırı olacağına dair üst üste açıklamalar yapıyor. Oysa Cumhur İttifakı’nın böyle bir niyeti yok. Bırakın 18 Haziran’ı, Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimin daha önce açıklandığı gibi 14 Mayıs’ta yapılmasından yana.

18 Haziran’a bırakılmamasının arkasında ise bir yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hızla toparlanma konusunda duyduğu öz güven ve aday belirleyemeyen muhalefeti hazırlıksız yakalama niyeti yatıyor olabilir. Hem AK Parti hem de MHP kaynakları şu anki ağırlıklı eğilimin 14 Mayıs olduğunu doğruluyor.

Millet İttifakı normal şartlarda bu hafta adayını açıklayacaktı. Deprem felaketi doğal olarak sürecin ertelenmesine yol açtı. Seçim ertelenecek diye zaman kaybederlerse bir sabah ansızın sandık haberiyle uyanabilirler." 

Yazının tamamı için tıklayın.