HaberTürk yazarı Par: İç politikada her türlü tartışmayı yapabiliriz ama Ukrayna savaşı konusunda izlenen dış politika Türkiye’nin menfaatine görünüyor

HaberTürk yazarı Par: İç politikada her türlü tartışmayı yapabiliriz ama Ukrayna savaşı konusunda izlenen dış politika Türkiye’nin menfaatine görünüyor

HaberTürk yazarı Kübra Par, "İç politikada her türlü tartışmayı yapabiliriz ama Ukrayna savaşı konusunda izlenen dış politika Türkiye’nin menfaatine görünüyor" düşüncesini dile getirdi.

Par yazısında, "Batı kamuoyunun Ukrayna savaşıyla ilgili eğilimi ve siyasi iklimi değişiyor. Bu kış Avrupa için oldukça zor geçecek. Yakında savaşın maliyetinden yorgun düşecekler. Ukrayna birinci öncelikleri olmaktan çıkacak. Bunun emareleri şimdiden ortaya çıkmaya başladı. Geçen hafta Almanya'nın altı şehrinde bir araya gelen binlerce protestocu, artan enerji fiyatları ve yaşam maliyetlerini protesto etti. ABD’de 8 Kasım’da Kongre ara seçimleri yapılacak. Anketler Cumhuriyetçilerin Temsilciler Meclisi'ni alabileceğini gösteriyor.Cumhuriyetçiler “Biz geldiğimizde Ukrayna’ya bu kadar bütçe ayrılmayacak” diyor. Trump “Ben başkan olsaydım bu savaş çıkmazdı” demişti. Cumhuriyetçiler Biden’ı bu çizgi üzerinden sıkıştırmaya devam edebilir. Yani lafın kısası ABD’nin bundan sonra Ukrayna savaşını körüklemesi kolay değil." ifadesini kullandı. 

Par şunları kaydetti:

"Türkiye bugüne kadar izlediği aktif tarafsızlık politikasından kârlı çıkacak hatta kimi Avrupa ülkeleri de bu çizgiye yaklaşacak gibi görünüyor.

Tahıl krizinde Putin’i yeniden anlaşmaya dönmeye ikna etmesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a uluslararası arenada bir kez daha prestij kazandırdı.

Sadece Putin değil bu sefer ABD de Türkiye’ye teşekkür etti."

CNN Internation haberi “Türkiye Rusya’yı anlaşma masasına geri itti” başlığıyla verdi.

İç politikada her türlü tartışmayı yapabiliriz ama Ukrayna savaşı konusunda izlenen dış politika Türkiye’nin menfaatine görünüyor.