HaberTürk yazarı Sarıkaya: Anlaşılan o ki İnce ilk tura kesin girecek

HaberTürk yazarı Sarıkaya: Anlaşılan o ki İnce ilk tura kesin girecek

HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin görüşmesiyle ilgili detayları köşesine taşıdı. 

Sarıkaya, Kılıçdaroğlu'nun İnce'ye bir teklifte bulunmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"CHP yöneticilerine neden bir teklifte bulunmadıklarını sorduğumda, İnce’nin konuşmasının bütününden geri çekilme gibi bir emarenin alınmadığını o nedenle böyle bir teklifin yapılmasını doğru bulmadıklarını belirtti.

Zaten öteden beri kendisine bir teklifte bulunmak veya milletvekilliği bakanlık vermek gibi bir düşüncelerinin de olmadığını, sadece ön kesmemesi için kendisine zamanında anımsatmada bulunmayı amaçladıklarını söyledi.

Memleket Partisi’ndeki beklenti ise ilk turda ciddi bir oya ulaşacakları yönünde.

Bu aşamada 10 Nisan’da milletvekili listeleri teslim edildikten sonra CHP içinden yükselecek tepkili bazı isimleri de Memleket Partisi’nden ek listeler verilirken aday gösterme gibi arayış içinde…

Görünen şu ki, CHP İnce’den çekilmesini, Memleket de CHP’den gelecek olanları bekliyor…

Anlaşılan o ki İnce ilk tura kesin girecek; eğer Kılıçdaroğlu ilk turda az bir farkla çıkmaz veya ikinci turu zora sokan sonuçla karşılaşılırsa da hesaplaşma öyle böyle olmayacak…"

TIKLAYIN - Murat Yetkin: CHP'de İnce defteri daha kapanmadı, seçim süreci sürprizlere gebe

100 bin imza toplayarak cumhurbaşkanlığı seçimine girmeye hak kazanan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin aday olmasının seçim sonuçlarında dengeleri değiştireceği konuşuluyor. Adaylığının Millet İttifakı’nın oylarını böleceği tartışması sürerken İnce ise en çok AKP’den oy alacağını ileri sürüyor. Bazı araştırma şirketleri de İnce’nin en çok CHP ve İyi Parti’den oy çekeceği iddiasında. Dün Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen İnce adaylıktan çekilmeyeceğini belirtse de kulislerde seçime kadar bu durumun değişebileceği konuşuluyor.