Habertürk yazarı Yılman: Seçim ikinci tura giderken, kilit seçmen HDP'nin seçmeni olur

Habertürk yazarı Yılman: Seçim ikinci tura giderken, kilit seçmen HDP'nin seçmeni olur

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın, "Seçime kendi adayımızla gireceğiz" açıklamasına işaret ederek, "Hâlâ kesin değil ama eğer son anda bir ters düşme falan olmaz ise ben 6’lı Masa'nın dağılmayacağına inanıyorum ve ortak bir aday çıkaracaklarına da inanıyorum.

Bu durumda; 'seçim artık ikinci tura kaldı!' diyebiliriz. Birinci turda bir sonuç acayip sürpriz olur ama olursa da bu ancak Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın zaferi ile sonuçlanması manasına gelir. Ki, bunu da çok zor görüyorum çünkü ekonomik göstergeler hala çok iyi değil ve sanki bekledikleri gibi de iyi olmayacak" diye yazdı.

Seçimin ikinci tura kalması durumunda kilit HDP seçmeninin kilit olacağını savunan Yılman, "Peki HDP'nin seçmeni hangi ittifakın adayına yönelir? Belli ki HDP, yüzde kaç olursa olsun birinci turda aldığı oyu kullanarak her iki ittifakla da pazarlık yapacak. İki ittifak da HDP’nin öne süreceği talep ve isteklere cevap vermeyecektir.

O zaman ne olur? Büyük ihtimal parti genel merkezinden seçmene ikinci turda, 'sandığa gitmeyin' çağrısı gelir" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...