International Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Dilem İrkin, kış aylarında hem bağışıklığımız güçlendirecek hem de kilo aldırmayacak tüyoları şöyle açıkladı: * Bağışıklık sisteminin zenginleşmesi için A, C, E vitamini, selenyum, magnezyum, çinko alınmalıdır. * A vitamini yumurtanın sarısı, ciğer, yeşil yapraklı sebzelerde bulunuyor. Turunçgiller, mandalina, portakal, greyfurt gibi, yeşil yapraklı sebzeler C vitamini içeriyor. * E vitamini kuru baklagil, yağ, fındık, fıstık gibi besinlerde bulunur. E vitamini kalbi korur, antioksidan etkisiyle gıdaların bıraktığı serbest radikaller dediğimiz bize zarar veren bileşenlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. * Selenyumun kaynağı ise deniz ürünleridir. Hayvansal gıdalarda da bol bulunur. * Besin olarak balık oldukça yararlıdır. Zengin bir Omega-3 kaynağıdır. Haftada iki defa balık tüketmek iyidir. Balık kızartma olarak değil, ızgarada yağ ekleyerek tüketilmelidir. * Magnezyum, kasların gevşemesi ve bağışıklık sistemi için gereklidir.