Haftada iki kez balık tüketin

Haftada iki kez balık tüketin
International Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Dilem İrkin, kış aylarında hem bağışıklığımız güçlendirecek hem de kilo aldırmayacak tüyoları şöyle açıkladı: * Bağışıklık sisteminin zenginleşmesi için A, C, E vitamini, selenyum, magnezyum, çinko alınmalıdır. * A vitamini yumurtanın sarısı, ciğer, yeşil yapraklı sebzelerde bulunuyor. Turunçgiller, mandalina, portakal, greyfurt gibi, yeşil yapraklı sebzeler C vitamini içeriyor. * E vitamini kuru baklagil, yağ, fındık, fıstık gibi besinlerde bulunur. E vitamini kalbi korur, antioksidan etkisiyle gıdaların bıraktığı serbest radikaller dediğimiz bize zarar veren bileşenlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. * Selenyumun kaynağı ise deniz ürünleridir. Hayvansal gıdalarda da bol bulunur. * Besin olarak balık oldukça yararlıdır. Zengin bir Omega-3 kaynağıdır. Haftada iki defa balık tüketmek iyidir. Balık kızartma olarak değil, ızgarada yağ ekleyerek tüketilmelidir. * Magnezyum, kasların gevşemesi ve bağışıklık sistemi için gereklidir.