Hande Fırat: Kendilerine araç alabilecek maaşa ve paraya ulaşamadıklarından Z kuşağı için yollar çok da anlamlı olmuyor

Hande Fırat: Kendilerine araç alabilecek maaşa ve paraya ulaşamadıklarından Z kuşağı için yollar çok da anlamlı olmuyor

Hürriyet yazarı Hande Fırat, yapılan bir araştırmadan hareketle, 2023 seçimlerinde oy kullanacak 6 milyon Z kuşağının siyasete bakışını değerlendirdi.

Ufed London’ın Kurucusu Ebru Doğdu ve AyThink ekibi Aykut Açkalmaz ve Yasin İkizoğlu'nun kendisi için Z kuşağına yönelik bir çalışma yaptığını Fırat, sonuçlara ilişkin olarak, "Liderlerin 'Eskiden şöyleydi, kuyruklar vardı vs gibi anlatımları' ile, Z kuşağında daha önceki kuşaklarda olduğu gibi hafif bir hatırlama, hayal meyal anımsama hiç olmuyor. Bu nedenle eskiye dair anlatılar âdeta masal oluyor. Kendilerine araç alabilecek maaşa ve paraya ulaşamadıkları için yollar çok da anlamlı olmuyor. Asıl yol onlar için kopmayan fiber hızlı internet yolları" yorumunu yaptı. 

Fırat ayrıca şunları kaydetti:

"Kendileri için önemli olan konularda siyasi tavır almaktan korkmuyorlar. Sağ, sol gibi kavramlar onların siyasi duruşlarını anlatmıyor. Çevre sorunlarına önem vermeyen liderleri sevmiyorlar. Sosyal medya, internet kısıtlamaları tüm Z kuşağının tepki göstermesine neden oluyor. Onlar hayvan severler. Ancak hayvanları satın almak yerine sahiplenmeyi tercih ediyorlar. Çevre sorunlarına duyarlılar. Politikler, cinsiyetçi söylemleri sevmiyorlar, kadın-erkek ya cinsel tercihi farklı olan bireylere ayrımcı davranılması Z kuşağından puan toplayan tavırlar değil. Z kuşağı zamanın ruhunun farkında. Alın teri değil, akıl terinin para kazandıracağı bir dönemde olduklarını biliyorlar." 

Yazının tamamı için tıklayın.