Hayatını kaybedenlerin sayısının 3 bini aştığı New York'ta Vali Cuomo, "Henüz zirveyi görmedik" dedi

Hayatını kaybedenlerin sayısının 3 bini aştığı New York'ta Vali Cuomo, "Henüz zirveyi görmedik" dedi

ABD'nin yeni tip Koronavirüs'ten en çok etkilinen eyaleti New York Valisi Andrew Cuomo, eyalette dünden bu yana 630 kişinin daha yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dolayısıyla hayatını kaybettiğini belirterek, "Henüz zirveyi görmedik ama yaklaşıyoruz." uyarısında bulundu.

Cuomo, dün gerçekleştirdiği basın toplantısında New York'ya Koronavirüs kaynaklı ölümlerin 3 bin 565'e yükseldiğini duyurdu. Vali Cuomo ayrıca, eyalet genelindeki vaka sayısının da yaklaşık 10 bin artışla 113 bin düzeyine yükseldiğini belirtti. New York için özellikle bu haftanın daha da kötü geçeceği uyarısında bulunan Vali Cuomo, "Kimse bu süreçteki en yüksek rakamların ne olacağını söyleyemez. Henüz zirveyi görmedik ama yaklaşıyoruz." ifadesini kullandı.

Cuomo, Koronavirüs teşhisiyle hastanelerde tedavi altına alınanların 3'te 2'sinin iyileşerek evlerine döndüğünü bildirdi.

Çin'den 1000 solunum cihazı

Cuomo, Çin'in, New York eyalet yönetimine bin solunum cihazı bağışladığını ifade ederek, "Bu bizim için önemli bir olay ve ciddi bir fark yaratacak." dedi. Vali ayrıca kendilerine 140 solunum cihazı bağışlayan Oregon eyaletinin valisine de teşekkür etti.