HDP: 3 yıl önce bakanları yargıdan kaçırdınız!

HDP: 3 yıl önce bakanları yargıdan kaçırdınız!

HDP Parti Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonunu hatırlatarak “Eğer bir yargılanma korkusundan bahsediyorsak, o bakanları yargıdan kaçıranların korkusu çok daha belirleyici, çok daha net” dedi. Bilgen, operasyonların üzerinden 3 yıl geçtiğini hatırlattı.

Bilgen, Edirne Cezaevinde tutulan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ile Hakkâri Milletvekili Abdullah Zeydan'ın birlikte kalma taleplerinin "güvenlik" gerekçesiyle reddedildiğini söyledi. Bilgen, "Bu çatı altında imzalanan anlaşmalar, sözleşmeler, anayasa, cezaevi müdürlerini kapsamıyor mu" diye sordu. 

“AYM’nin kararı çok nettir”

Bilgen’in açıklamaları şöyle:

"Milletvekillerinin tutuklu yargılanamayacağına dair daha önceki dönem tutuklanan ve uzun süre cezaevinde kalan CHP'li, MHP'li ve BDP’li milletvekillerinin, bağımsız milletvekillerinin yaşadığı durumla ilgili Anayasa Mahkemesi’nin kararı çok nettir, milletvekili yargılamasının tutuklu olamayacağı çok net biçimde ortaya konmuştur. O kararın gerekçesinde ifade edilen mevzuatta hiçbir değişiklik olmamıştır."