HDP'li Kerestecioğlu, Çankaya Belediyesi'ne aday olduğunu Meclis kürsüsünden duyurdu

HDP'li Kerestecioğlu, Çankaya Belediyesi'ne aday olduğunu Meclis kürsüsünden duyurdu

T24 Ankara

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde Çankaya Belediyesi adayı olduğunu Meclis kürsüsünden duyurdu. 

TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Kerestecioğlu, kadınları eve, ev işlerine hapsetmeye çalışan her şeyin, kendileri için siyasetin konusu olduğunu belirterek, Meclis kürsüsünde de sokakta da ısrarla "varız" dediklerini aktardı. Kerestecioğlu, adaylığını şu sözlerle duyurdu:

"Bu şehrin merkezindeki ayrımcılığa karşı çıkmak için, belediye meclis üyelerindeki kadınların varlığının önemine dikkat çekmek için, erkek siyaset değil gerçek siyaset demek için, başkanlık odaklı siyaset değil, belediye meclisleri, mahalle meclisleri odaklı siyaset için, rant ve beton odaklı değil yaya ve insan odaklı, yeşil alan odaklı siyaset için, kadınlara her alanda söz ve talep hakkı için, tüm canlıların şehirde yaşam hakkı için, başta Gültan Kışanak olmak üzere, hukuksuzca rehin alınmış tüm kadın belediye eşbaşkan adaylarının sesine ses katmak için, tekçilik değil özgürlükler için Ankara Çankaya Belediye Başkanlığına adayım."

AKP Grup Başkanvekili'nden tebrik: Birbirimizi itham etmeden güçbirliği yapmaktan yanayım

Adaylığını açıklamasının ardından AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin Kerestecioğlu'na başarılar diledi. Uzun yıllar İstanbul Kadın Kolları başkanlığı yaptığını anımsatarak, kadın olarak siyasette var olmanın zorluğunu gördüğünü, masalarda çok kavga ettiğini, mücadele verdiğini anlatan Zengin, "Birbirimizi itham etmeden güçbirliği yapmaktan yanayım. Zaten çok zor bir iş yapıyoruz" dedi. 

"Bu bir mevki, makam işi değil"

Adaylığını açıklamasının ardından T24’e konuşan Kerestecioğlu, kararın sürpriz olduğunu belirterek, “İstiyorduk biz burada sözümüzü daha net söyleyebilmek, Ankara’da ve parti olarak her yerde” dedi. Adayların çoğunun erkek olduğunu kaydeden Kerestecioğlu, “Bu bir mevki makam işi değil ama biraz da belediye meclis üyeliklerine dikkat çekmek, insanları yerel siyasete biraz daha ısındırmak adına bir adaylık oldu” diye konuştu.

Çankaya’daki tek kadın olan Kerestecioğlu, partilerin genel olarak da kadın aday göstermemesini eleştirdi.