HDP’li Baydemir’den CHP’ye: Demirtaş’a, Yüksekdağ’a yapılanlar yarın sizin başınıza gelecek!

HDP’li Baydemir’den CHP’ye: Demirtaş’a, Yüksekdağ’a yapılanlar yarın sizin başınıza gelecek!

HDP Merkez Yüksek Kurulu (MYK) üyesi ve Urfa Milletvekili Osman Baydemir, parti milletvekillerinin tutuklanmasına ilişkin yaptığı açıklamada CHP’ye çağrıda bulundu. Baydemir, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’a yapılan silahlı saldırıyı da hatırlatarak “Bugün Demirtaş'a, Yüksekdağ'a, HDP’ye yapılanlar, siz susmaya devam ederseniz, yarın size de yapılacaktır. Hiç şüpheniz olmasın. Önce ayağınıza kurşun sıktılar. Denediler, sizi sınadılar. Daha sonra başka adımlar atacaklardır” ifadelerini kullandı. 

Baydemir, AKP İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık “Halk cezaevlerini basacak, mahkûmları asacak” sözlerine ilişkin olarak da “Cumhurbaşkanı'na soruyorum; siz bu bilgiden haberdar mısınız? Bu algı operasyonundan, bu zemin hazırlamadan bizatihi tutuklama gibi siz mi mesulsünüz? Adalet Bakanı'na çağrıda bulunuyorum, siz bu işin neresindesiniz? Başbakan'a soruyorum, sizin bundan bilginiz var mı? Siz bu işin neresindesiniz?” diye sordu.

Baydemir, HDP Eş Genel Başkanları ve milletvekillerinin cezaevi koşullarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Baydemir şunları söyledi:

Türkiye toplumunun adeta umudu olan, sürü olmayı reddeden ve toplumu sürü halinde yönetmenin hiç kimseye fayda sağlamayacağına inanan, bu konuda yegane muhalefet olan eşbaşkanlarımızın ve milletvekillerimizin tutuklanması bir darbedir ve maalesef bu darbe kesintisiz bir şekilde sürdürülüyor. HDP, tek bir fert kalıncaya kadar asla ve kata toplumun sürü haline getirilmesine izin vermeyecektir, rıza göstermeyecektir. Boyun eğmeyecektir.