HDP'ye yönelik 11 ilde operasyon; 372 kişi gözaltına alındı

HDP'ye yönelik 11 ilde operasyon; 372 kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanlığı, 11 ilde yürütülen operasyonlarda, "PKK/KCK terör örgütü adına faaliyetlerde bulunduğu ve sosyal medya üzerinden terör propagandası yaptığı tespit edilen 372 kişinin gözaltına alındığını" açıkladı. Gözaltına alınanlar arasında 200'de fazla HDP yöneticisi de bulunuyor.

Doğan Haber Ajansı'nın (DHA) haberine göre, İstanbul Beşiktaş’ta 44 kişinin şehit olduğu terör saldırısının ardından örgüt adına faaliyetlerde bulunduğu ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı iddia edilen kişilere yönelik operasyon başlatıldı. Önceki akşam 11 ilde başlayan operasyonlarda aralarında HDP Ankara İl Başkanı İbrahim Binici, HDP Manisa İl Başkanı Ahmet Ertaş ile Salihli HDP İlçe Başkanı Abdulkadir Murg’un da bulunduğu 372 kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan ilk açıklamada şöyle dendi:

"Gerçekleştirilen operasyonlarda, terör örgütü adına faaliyetlerde bulunduğu ve sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen toplam 235 kişi gözaltına alınmıştır."

İstanbul'da 20 gözaltı

HDP’yi hedef alan operasyonlar kapsamında İstanbul’da, partinin il ve ilçe yöneticilerinin evleri basıldı. Evlerinde yapılan aramaların ardından şu ana kadar 20 siyasetçinin gözaltına alındığı bilgisine ulaşıldı. Gözaltına alınanlar arasında HDP İstanbul İl Eş Başkanı Aysel Güzel'in yanı sıra Esenyurt, Güngören, Üsküdar, Avcılar başta olmak üzere birçok ilçe eş başkanı da bulunuyor.

Ev baskınları ile eş zamanlı olarak partinin il ve ilçe binalarına da baskın yapıldı. Kapıları koçbaşı ile kırılarak girilen parti binalarında arama yapılıp, içerideki eşyalar dağıtıldı.

Baskın yapılan HDP İl Örgütü binasına ise, "Geldik yoktunuz" şeklinde yazılama yapıldı. Yine binadaki masalar devrilirken, kitap ve benzeri eşyalar ise yerlere serildi.

HDP’li Ahmet Yıldırım: İktidara itiraz eden herkes terörist!