Her ay 308 TL ek ödeme alacaklar

Her ay 308 TL ek ödeme alacaklar
Görüşmelerdeki zam uzlaşmazlığına rağmen 40 konuda mutabakata varıldı.Yıllık izin ve rapor durumunda döner sermayeden ödeme alınacak2009 toplu görüşmeleri ücret zammı konusunda uzlaşmazlıklasonuçlanırken ücret dışındaki 40 konuda mutabakat sağlandı. 300 binsağlık çalışanı, döner sermayesi düştüğü durumlarda, yıllık izin verapor dönemlerinde her ay 308 lira ek ödeme alacak. Toplu görüşmelerdesağlık ve sosyal hizmet çalışanları adına masaya oturan Sağlık-Sen,döner sermayelerini alamayan, eksik alan veya döner sermaye geliridüşük olan yaklaşık 150 bin sağlık çalışanı ile yıllık izin ve rapordönemlerinde sadece maaşla yetinmek durumunda kalan tüm sağlıkçalışanlarının mağduriyetinin giderilmesi için her ay ek ödemeyapılması talebinde bulundu.

Talep doğrultusunda her ay ek ödemeyapılması kararlaştırıldı. Düzenleme yürürlüğe girdiğinde sağlıkçalışanları, döner sermaye gelirleri düşük olsa dahi her ay ek ödemetutarı olan 308 TL’yi maaşlarıyla birlikte alabilecek.

Ayrıca yıllık izin, şua izni ve raporludönemlerde döner sermaye alamayan tüm sağlık çalışanları da ek ödemealacak. Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar döner sermayelerikesildiği için yıllık izne çıkamayan, görevi başında uğradığı kazanedeniyle çalışamadığından ötürü döner sermayeleri kesilerek adetacezalandırılan sağlık çalışanlarının uğradığı mağduriyetin bu düzenlemeile ortadan kalkacağını kaydetti.