Hollanda’da saldırıya uğrayan Hüseyin Kurt: Diplomatik ilişkiler bu duruma gelmesin

Hollanda’da saldırıya uğrayan Hüseyin Kurt: Diplomatik ilişkiler bu duruma gelmesin

Türkiye’nin Rotterdam Başkonsolosluğu önündeki gösteri sırasında polisin saldırısına uğrayan ve tedavi için Türkiye'ye getirilen Hüseyin Kurt, Hollanda-Türkiye ilişkilerinin bu noktaya gelmesini istemediğini söyledi. Kurt, "İnsanlar birbiriyle barış içinde yaşasın. Hangi ülke olursa olsun. Ben insani açıdan düşünürüm, bir Müslüman olarak da görevim budur. Sonuçta ben Hollanda'da doğdum, büyüdüm" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu önünde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya destek vermek için toplanan Türkiye kökenli vatandaşları arasında bulunan ve polisin müdahalesi sırasında polis köpeği tarafından ısırılan ve cop darbeleri alan Hüseyin Kurt, tedavi için Türkiye’ye getirildi.

Hollanda'da yaşanan olaydan sonra evine gönderilen Kurt, bel ve sırt ağrıları dinmeyince, aile hekimine ısrar edip, beşi gün sonra röntgen çektirmek üzere hastaneye gitti ve bu sırada boyun omurunda kırık olduğu belirlendi. 

Kurt bunun üzerine, Başbakanlık, Dışişleri ve Sağlık bakanlıklarının girişimleriyle, tedavisi Türkiye'de tamamlanmak üzere İstanbul'a getirildi.

Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisine başlanan Kurt'un, yapılan tetkik ve muayenelerinde boyun omuru dışında, belinde de kırık olduğu tespit edildi.