HSYK Başkanvekili: Yargıtay üyeleri Pensilvanya'dan seçildi!

HSYK Başkanvekili: Yargıtay üyeleri Pensilvanya'dan seçildi!

HSYK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, "FETÖ'nün 2007 yılına gelindiğinde Türk yargısının büyük çoğunluğunu ele geçirdiğini, bu tarihten itibaren yargıyı silah haline getirdiğini" öne sürdü.

DHA'nın haberine göre Yılmaz, şunları söyledi:

"Yüksek yargıda bugün kurul üyesi olup da kurul üyeliği düşen bir arkadaş beyanında, 'Dairemizdeki dosya Pensilvanya'ya götürüldü. Pensilvanya'da çete lideri Fethullah Gülen'in talimatı gereği sonuçlandırıldı. Bir çok dosya da bu şekilde yapılırdı' diyor. Hani nerede o batının çok önem verdiği, hepimizin baş tacı olan adalet kavramı."

Bolu Abant Tabiat Parkı'nda bulunan Büyük Abant Oteli'nde 3 gün sürecek, 'Yargı Etiğinin Güçlendirilmesi Projesi' toplantısı başladı. Toplantıya HSYK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, HSYK 1'inci Daire Başkanı Halil Koç, HSYK 3'üncü Daire Başkanı Metin Yandırmaz, HSYK Genel Sekreteri Bilgin Başaran, Avrupa Konseyi Ankara Program Ofisi Başkanı Michael Ingledow ve akademisyenler katıldı.

 

"FETÖ yargıyı silah haline getirdi"

 

Toplantının açılışında konuşan Yılmaz, 93 yıllık Cumhuriyet tarihinde başarı destanı yazan Türk yargısının 2007'den itibaren tartışılır hale geldiğini söyledi. Yılmaz, şöyle konuştu:

"Yargı tarihine baktığımızda 2007’ye kadar Türk yargısı tüm eksikliklere rağmen çok onurlu, güvenilir yargı hizmeti verdi. O tarihe kadar da kamuoyu yoklamalarında güvenilirlik oranımız hiç yüzde 80’in altına düşmedi. Ne olduysa 2007 yılından itibaren başladı. İleride Türk yargısının tarihi yazılırken bu döneme işaret edilecek. Bütün imkansızlıklara rağmen 2007 yılına kadar yüzde 80 güvenirliliği tutturan, Türk toplumunun nezdinde çok saygın yeri olan Türk yargısı, bu tarihten itibaren yavaş yavaş tartışılır hale gelmeye başladı. Hakim ve savcıların arasına 40 yıldır sürdürülen bir sinsi teşkilat, 40 yıldır sıza sıza 2007 yılına ulaşıldığında teşkilatın büyük çoğunluğunu oluşturur hale geldi. Yargıda en kilit noktaları bu grup ele geçirdi. O örgütün çete liderinin direktifleri doğrultusunda gizli gizli örgütlenerek, saklanarak yargıda da personel ve teftiş gibi önemli yerleri elde edip yargıda örgütlendiler. Yargının en kilit makamlarını ele geçirerek 2007 yılından itibaren yargıyı kendi örgütlerinin silahı haline getirdiler."