Hükümet Sözcüsü: Her 'hayır' diyen terörist değildir

Hükümet Sözcüsü: Her 'hayır' diyen terörist değildir

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş,  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Hayır'cılar 15 Temmuz'un yanında konum almaktadır" sözlerine ilişkin olarak "FETÖ ve PKK bağlantıları hayır'a destek veriyor demek başka bir şey. Her 'hayır' diyen terörist değildir" dedi.

Hükümet Sözcüsü, ayrıca Cumhurbaşkanı'nın Bahreyn ziyareti öncesinde havalimanındaki " Mümbiç ve Rakka sonraki hedeftir" açıklamasına ilişkin olarak da "DEAŞ, PKK, YPG Türkiye'ye tehdit olarak faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. O yüzden Cerablus'ta başlayan operasyon El Bab'a kadar uzandı. ürkiye, uluslararası koalisyonla mutabakat sağlanırsa,  yeni adımlar atılırsa, hem Mümbiç hem Rakka'nın temizlenmesi konusunda adım atabilir" yorumunu yaptı.

Çiftçilerin kredi borçlarının yapılandırılacağını da belirten Kurtulmuş "Müjde olarak söyleyebilirim ki, çiftçi kardeşlerimiz ziraat bankası ve tarım kredi kooperatiflerine olan kredi borçları yeniden yapılandırılacak" dedi.

Bakanlar Kurulu Toplantısı'ndan sonra konuşan Kurtulmuş'un açıklamaları şöyle:

Burada anlatmak vaktimizi alır ancak bu üç projede entegre projedir. İçme suyu, atık su projelerini, meteoroloji tesislerini, ceviz ormanları, badem ormanları gibi yeni ormanların kurulmasını, şehir ormanların kurulması gibi projeleri içeren entegre projelerdir. Üç bölgede, her biri 8 ilimizi kapsayan projelerdir.

Bu 24 ilimizde hem sulanabilir alanların oranı artırılacak, hem enerji üretimlerini, hem sulama kanallarının hem de içme suyu meselesinin halledilmesi öngörülmektedir. Bu havzaların her birinde 40-50 yıllık su ihtiyacı giderilecek. Her bir çevrede, her bir gelişim projesi çerçevesinde yüzlerce, binlerce tesisin işletmeye alınması öngörüşüyor. Akdenizde 1091, Ege'de 2065, Konya Ovası'nda 873 gelişim tesisin açılması planlanıyor. İnşallah bu bölgelerin tarımsal kalkınmasına büyük destek sağlayacak.

Kurtulmuş: Her 'Hayır' diyen terörist değildir; Cumhurbaşkan'ımız ve Başbakan'ımız asla bunu söylememiştir!