'Hükümetin Kürt açılımı neden şimdi?'

'Hükümetin Kürt açılımı neden şimdi?'

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Kürt açılımının dış güçler tarafından gündeme düşürüldüğünü söyleyerek “Zamanlamaya baktığımızda ABD'nin Irak'tan çekilmesiyle paralel bir döneme rastlamıştır" dedi.

Partisinin düzenlediği iftar yemeğinde konuşan Abdüllatif Şener hükümetin samimiyetsiz olduğunu söyleyerek “Ağza alınmayacak ve devlet adamına yakışmayacak küfürler samimiyetsizliğin göstergesidir" diye konuştu.

Türkiye Partisi İstanbul İl Başkanlığı'nın Maltepe Wonderland Restoran'da düzenlediği iftar yemeğine Genel Başkan Abdüllatif Şener, Genel Başkan Yardımcıları Abdülkadir Sarı, Mustafa Öztürk , İl Başkanı Mehmet Yazar ile CHP'li Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin ile çok sayıda partili katıldı.

İftar yemeğinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şener 'Demokratki açılım süreci' ile ilgili olarak, hükümetin açılımla ilgili çalışmalarını samimiyetten uzak bulduğunu söyleyerek “Ağza alınmayacak ve devlet adamına yakışmayacak küfürler samimiyetsizliğin göstergesidir. Siyaset, soğuk savaş dönemi gibi işliyor, üzerinde ne bulursa kavga etmeye çalışıyor. Bu mantık biçimiyle böyle bir süreç idare edilemez. Türkiye gündemini kendisi belirlemelidir. Bu süreci idare edenlerin, kulaklarının dışarıda değil içeride olması lazım. Vatandaş ne diyor, bu ülkenin kurumları ne söylüyor. Siyasi partiler arasında işbirliği nasıl sağlanır bunu araştırması bulması gerekirken konu gündeme dışarıdan düşüyor. Dış yönlendirmelerle ve dış taleplerle mesafe alınıyorsa bu da büyük bir sorun demektir" diye konuştu.

Şener: Gariptir, açılımın özü ile ilgili tek cümle söylenmedi

Beşir Atalay'ın Pazartesi günü yapacağı açıklamayla ilgili soru üzerine Şener, “Bir ayı aşkın süredir Türkiye'de büyük bir siyasi kavga yaşanıyor ancak konunun özüyle ilgili tek bir kelime söylenmedi. Açılım sürecini başlattığını ifade eden iktidar konu ve konunun özüyle ilgili tek bir cümle söylememiştir. Ne garip bir ülkede yaşıyoruz, özüyle ilgili tek bir kelime duyamıyorsunuz ama bir aydır kavga ediyorsunuz. Bunu her vatandaşın sorması ve sorgulaması gerekir. Bunlar Pazartesi günü ne söyleyecek, ben de merakla bekliyorum. Ülke lehine bir şeyler söylerlerse destekleriz. Ülkemizi rahatsız edecek bir şey yapa söylerlerse buna da karşı çıkarız" şeklinde konuştu.

Zamanlamaya dikkat çekti

Kürt açılımında yabancı güçlerin etkisi olduğunu düşünüyor musunuz şeklindeki soruya Şener, “Ben konunun Türkiye gündemine dışarıdan aktarıldığını düşünüyorum. Bunu ben değil bir çok siyasi söylüyor. Açılım turlarının ilk başladığı günlerde bunu DTP sözcüleri ifade etmişlerdi, dışarıdan Türkiye gündemine getirilmiştir bunu arzu etmezdik ama demişlerdi. Daha sonra da gerek CHP gerek MHP kanadında olayın dış merkezler tarafından Türkiye gündemine düşürüldüğü şeklindeydi.

ABD'den de bu konuda doğrulanmayan, yalanlayan bir kaç açıklama geldi. Ama yalanlanıyor da olsa vurguyu artırmıştır bu açıklamalar. Bu yaşanan değerlendirmelerle birlikte zamanlamaya baktığımızda ABD'nin Irak'tan çekilmesiyle paralel bir döneme rastlamıştır. Konun dışarıdan Türkiye'ye empoze edildiği izlenimini vermiştir. Bunun böyle olup olmadığıyla ilgili her hangi bir belge aramaya gerek yok, bölgemizde olup biten dış hadiselere baktığımızda zamanlamanın dış taleplere uygun bir döneme rastladığını görürsünüz" dedi.