Hükümetten ‘Karargâh rahatsız’ haberine tepki: Manşetlerle hükümete ve TSK’ya ayar vermek mümkün değil!

Hükümetten ‘Karargâh rahatsız’ haberine tepki: Manşetlerle hükümete ve TSK’ya ayar vermek mümkün değil!

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı. 

Kurtulmuş, Hürriyet'te Hande Fırat imzasıyla yayımlanan ve tartışma yaratan 'Karargâh rahatsız' haberine ilişkin olarak, "Türkiye de eski Türkiye değildir. Herkesin sözlerine dikkat etmesi lazım. Herhangi bir şekilde manşet atarak ne TSK’ya ayar vermek, ne hükümete ayar vermek mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKYB) başkanı Mesud Barzani’nin Türkiye’ye yaptığı ziyaret sırasında Ankara ve İstanbul’da göğe çekilen Kürdistan bayrağına ilişkin olarak “Barzani Türkiye'ye her geldiğinde bu diplomatik uygulama yapıldı. Herhangi şekilde yadırganacak bir şey yok. İlk sefer olmuyor” dedi.

Hürriyet gazetesinin ‘Karargâh rahatsız’ haberi

Kurtulmuş'un açıklamalarından satırbaşları:

Arkadaşlar, bir kere bu manşetin algılanmasının doğru olmadığının kanaatindeyim. Öyle anlaşılıyor ki sivil irade ile TSK’nın uyum içinde çalışılmasından birileri rahatsız oluyor.

15 Temmuz felaketinden sonra TSK’nın yeninden itibar kazanarak halkla bütünleşme sürecine girerek operasyonlar yapmasından öyle anlaşılıyor ki birileri rahatsız oluyor. Bakın, TSK’nın siyasetin içine çekilmesinin hiçbir faydası olmadığını görülmüştür.