Hürriyet yazarı Fırat: Türkiye Yüzyılı, AK Parti’nin en az görünür olduğu toplantısıydı aslında

Hürriyet yazarı Fırat: Türkiye Yüzyılı, AK Parti’nin en az görünür olduğu toplantısıydı aslında

Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat, AKP'nin cuma günü "Türkiye Yüzyılı" vizyon belgesini açıkladığı toplantıdan izlenimlerini kaleme aldı. Fırat yazısında, "AK Parti’nin en az görünür olduğu toplantısıydı aslında. Kafanızı nereye çevirseniz AK Parti bayrağı, Erdoğan resmi görmediğiniz bir salon. Gençlik kollarının sloganlarını duymazsak salonda her şey normalde olanın tersine dönmüş gibiydi."  yorumunu yaptı. 

Fırat yazısında, "Onlarca korumalı bakanlar, milletvekilleri biraz sıkışık bir biçimde, hiçbir ayrım gözetilmeksizin tribünlerde yan yana oturuyorlardı. Ortada bakanlara kimseyi yaklaştırmayan korumalar yoktu. Bakanlar yan yana bizden biri gibi dizilmişlerdi tribünlere... 20 yılın iktidarı, çoğu kez eleştirilen cafcaflı görüntüsü ile adeta tribünlere çekilmiş, büyük alan “misafirlere” bırakılmıştı." ifadesini kullandı. 

Fırat şunları kaydetti:

"Bunlar güzel sözler, güzel hedefler. Belki de iktidar partisinin, Türkiye hedefi için muhalefete de uzattığı bir zeytin dalı. Siyaseten kutuplaşmanın olmadığı bir Türkiye’de, bir süre sonra makul seviyedeki vatandaşlar, gazeteciler, sivil toplum örgütleri arasında da kutuplaşma, kamplaşma kalmaz. Aslında hangi görüşten olursa olsun herkesin bir süredir duymak istediği sözler, tam da duymak istediği makam tarafından dile getirildi. Sadece duymak tabii ki yeterli olmayacaktır. Gelinen noktada bu sözler ve vaatler dijitalin yüzyılı ya da bilimin yüzyılı hedefleri kadar önemlidir.

Dünya değişirken, Türkiye’nin “küresel bir güç olma” hedefiyle yeniden bir yola çıkılıyorsa, adına ister fabrika ayarlarına dönüş deyin, ister “yeni bir siyasi hikâye”, vatandaş artık bu sözlerin yerine getirilmemesini kabul etmeyecektir. Eğer farklı insanlarla, o farklılıklar kabul edilerek, doğru dokunuşlar için yola çıkılıyorsa ve eğer gerçekten “biz” hedefine odaklanabiliniyorsa Türkiye’nin Yüzyılı yakalanabilir."

TIKLAYIN | Erdoğan, 'Türkiye Yüzyılı' vizyon belgesini açıkladı: Aileyi sapkın akımlardan koruyacak yeni bir anayasa değişikliği teklifi hazırladık