Hyundai i20, 2010'dan itibaren İzmit'te

Hyundai i20, 2010'dan itibaren İzmit'te
Hyundai CEO'su, i20 modelinin  2010 yılı mayıs ayından itibaren İzmit fabrikalarında üreteceklerini açıkladı.

Um, Esma Sultan Yalısı'nda düzenlenentoplantıda yaptığı konuşmada, Hyundai'nin son yıllarda kalite vemüşteri memnuniyeti konusunda büyük bir atılım gerçekleştirdiğini veTürkiye'de binek otomobil pazarında ''Türkiye'nin en çok tercih edilenmarkası'' olduğunu belirtti.

Hyundai'nin, Türkiye ve tüm dünya içinhazırladığı halk otomobilleri kadar üst segmentlerdeki araçlarıyla dafazlasıyla bilinen ve tercih edilen bir marka olduğunu dile getiren Um,şunları kaydetti:

''Fabrikamızın ilk üretime başladığı tariholan 1997'den bu yana ürettiğimiz Accent modelimizin en yeni nesli olanAccent Era'nın '2009'da Türkiye'nin en çok satılan aracı' unvanınıalması, 'Türkiye'nin otomobili' olduğunu bir kez daha gözler önünesermesi, bizim göğsümüzü kabartıyor.

Fabrikamızda ürettiğimiz diğer yerlimodelimiz olan Matrix de ait olduğu MPV segmentinin en çok tercihedilen aracı... Ayrıca ithal ettiğimiz araçlarda Hyundai'nin başarısınıortaya koyuyor. Getz modelimiz B segmentinin en çok satılan aracı vei20 ile birlikte Hyundai'nin bu segmentteki liderliğini perçinliyor.i10 modelimiz de aynı şekilde A segmentinde uzak ara birinciliği elindebulunduruyor.''

Denizaşırı ülkelerdeki ilk fabrika

Um, bu önemli segmentlerde sürekli eldeettikleri başarıları ve yeni satışa sundukları Genesis gibi üst segmentaraçları sayesinde Hyundai'nin artık en kaliteli markalardan biriolarak kabul edilmeye başlandığını ifade etti.

İzmit fabrikasının, Hyundai'nin denizaşırıülkelerde kurduğu ilk fabrika olduğunu hatırlatan Um, Türkiye'defabrika kurmanın şu ana kadar aldıkları ''en iyi kararlardan'' biriolduğunu belirtti.

Um, kriz zamanlarında bile Hyundai olarakTürkiye'deki yatırımlarına ara vermediklerini ve yeni araçlarıhatlarına alarak üretim rakamlarını artırdıklarını anlatarak, HyundaiMotor Company olarak Türkiye'ye ve Türkiye pazarının potansiyeline hepgüvendiklerini, yeni bir aracı üretim hattına alırken Türkiye pazarınıve Türk tüketicisinin ihtiyaç ve beklentilerini her zaman öncelikliolarak değerlendirdiklerini söyledi.

''B segmentindeki başarılı aracımız i20'yi2010 yılı mayıs ayından itibaren İzmit fabrikamızda üretmeyebaşlayacağız'' diyen Um, Avrupalı tüketici için Avrupa'da hazırlananbir araç olan i20'nin beş kapılı versiyonlarını tüm Avrupa'yaTürkiye'den ihraç edeceklerini bildirdi.

Yılda 80 bin adet üretilecek

Hyundai Assan Başkanı ve Üst YöneticisiKwang-Heum Um, Hyundai i20'nin ilk etaptaki üretim rakamının yılda 80bin adet olacağını ve bu rakamın büyük bölümünün Avrupa ülkelerineihraç edileceğini anlatarak, Türkiye'ye en az 1 milyar lira karşılığıihracat girdisi kazandıracaklarını vurguladı.

Türkiye'ye ilk günden bu yana 500 milyondolar civarında yatırım gerçekleştirdiklerini ve i20'nin üretimiylebirlikte 75 milyon dolar daha yatırım yapacaklarını dile getiren Um,i20'nin üretimiyle birlikte 500 kişilik ek istihdam yaratıp, dolaylıyoldan sağladıkları iş hacmini de 5 bin kişiye çıkarmayıplanladıklarını ifade etti.

Um, i20'nin üretimi sayesinde yıllıküretim hacminin de 100 bin adet seviyesine ulaşacağını belirterek,''Türkiye'de B segmenti satışları binek araçlar arasında yüzde 20'likpaya sahip ve Hyundai i20'nin de aynen Accent Era modelimiz gibiTürkiye'nin en çok tercih edilen modellerinden biri olacağınainanıyorum'' dedi.

Kwang-Heum Um, Türkiye otomobilpazarındaki liderliklerini sürdürmek için ellerinden gelenin dahafazlasını yapacaklarını ve her zamanki gibi tüm müşterilerine engüvenilir, kaliteli ve yüksek performanslı araçlarını sunmaya devamedeceklerini de sözlerine ekledi.

Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali kibar

Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı AliKibar da, ilk etapta yılda 80 bin adet üretilecek olan Hyundai i20sayesinde, şu anda Accent Era ve Matrix modellerinin üretimigerçekleştirilen İzmit fabrikasının mevcut yıllık üretim hacminin de100 bin adete ulaşacağını söyledi.

80 bin adet üretilecek i20'nin 10 binadetinin iç piyasaya sunulacağını, diğerinin ihraç edileceğini anlatanKibar, i20'nin Türkiye'de üretilmesiyle Accent üretiminde bir miktardüşüş olabileceğini, ancak Accent modelinin üretimine devamedeceklerini belirtti.

Türkiye otomobil pazarında Hyundai

Verilen bilgiye göre, Türkiye otomobilpazarında Hyundai i20'nin yer aldığı B segmenti, ilk 7 aydaki toplambinek otomobil satışlarının yüzde 20'lik bölümünü oluşturdu.

Hyundai'nin, Getz ve i20 modellerinin, satışlarıyla B segmentinde yüzde 18 paya sahip ve ''lider'' durumda durduğu belirtildi.

Hyundai'nin Getz modelinin, ilk 7 aydatoplam 7 bin adetten fazla satış gerçekleştirip, segmentinin en çoktercih edilen modeli olurken, i20'nin ise henüz mayıs ayında satışasunulmasına rağmen, yaklaşık bin 500 adet satılarak büyük bir başarıgerçekleştirdiği ifade edildi.

Hyundai'nin, Türkiye'de 2009 yılının 7ayındaki 32 bin 769 adetlik satışıyla ''Türkiye'nin en çok tercihedilen otomobil markası'' olduğu, Hyundai'nin İzmit fabrikasındaüretilen aracı Accentt Era'nın ise 19 bin 336 adetlik satışı ile''Türkiye'nin en çok tercih edilen aracı'' unvanını yıl başından buyana elinde tuttuğu kaydedildi.