İçişleri Bakanı Soylu: Bomba yüklü araç yakaladık

İçişleri Bakanı Soylu: Bomba yüklü araç yakaladık

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir hafta önce bomba yüklü bir araç yakalandığını açıkladı. 

Soylu,  "Bir hafta önce Türkiye'ye tuzak kurmaya çalışan, Türkiye içerisinde birilerini yakaladık, bomba yüklü bir arabayı. Sınırın ötesinde de onlara kim talimat vermişse jandarmamız da onları kıskıvrak yakalayıverdi" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'nın Nallıhan ilçesindeki AK Parti Nallıhan Seçim Bürosu açılışında konuştu.

Soylu, HDP’nin bugün, açlık grevi eylemi 100. Günün yaklaşan Leyla Güven’in  sağlık durumuna dikkat çekmek için Taksim’de düzenlediği yürüyüşe ilişkin şunları söyledi:

"Birileri seçim öncesi fırsat bilip 'Apo'yu içeriden çıkarmak için Türkiye'nin birtakım yerlerinde yürüyüş yapacakmış milletvekilleri... Dün dedim ağırlarına gitmiş, bugün de birileri İstiklal Caddesi'nde yürüyecekmiş. Dün dedim 'Sizi yürüten adam değildir' diye. Hadi yürüsünler de görelim bakalım." diye konuştu.

Süleyman Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir hafta önce Türkiye'ye tuzak kurmaya çalışan, Türkiye içerisinde birilerini yakaladık, bomba yüklü bir arabayı. Sınırın ötesinde de onlara kim talimat vermişse jandarmamız da onları kıskıvrak yakalayıverdi. Hiçbir fırsat tanımamaya çalışıyoruz. Gücümüzün yettiği ölçüler içerisinde. Cenab-ı Allah yardımcımızdır. Çünkü niyetimiz samimidir. Büyük bir gayretle mücadele ediyoruz."