İddia: MİT ve TEM, "CHP aleyhinde ifade ver, sonra rahat yaşarsın" dedi

İddia: MİT ve TEM, "CHP aleyhinde ifade ver, sonra rahat yaşarsın" dedi
Terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla tutuklanan Cavit Yılmaz, kendisini cezaevinde ziyaret eden MİT elemanları ve TEM polislerinin, CHP aleyhine ifade vermesini istediklerini ve “sonra rahat yaşarsın” dediklerini ileri sürdü.

İddiaya göre MİT personelleri ve Terörle Mücadele (TEM) polisleri tutuklu bulunan Yılmaz ile defalarca kez görüştü. Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre, Yılmaz ile gerçekleştirilen bir görüşmede, “DHKP/C terör örgütüne bağlı Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun yaz kamplarına hangi belediyenin otobüsleriyle gittiniz? Ataşehir, Şişli ve Beylikdüzü belediyelerinin size olanak sunduğunu biliyoruz. Bunlar istihbarat raporlarında da var. İfadende şu belediye bize şu kadar para verdi demen yeterli. Daha sonra rahat yaşarsın” denildiği iddia edildi.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın teröristlerce makamında şehit edilmesine ilişkin görülen dosyada da tanık olması için kendisine baskı yapıldığını iddia eden Yılmaz, MİT, polis ve tanık üçgeninde yaşadıklarını anlattığı bir yazıyı da mahkeme dosyasına gönderdi. Yılmaz, İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nden istinabe yoluyla ifadesinin alınmasını istedi. Yılmaz, mahkemeye yazdığı yazıda verdiği ifadelerle çok sayıda kişiyi mağdur ettiğini belirtti.

MİT Ve Emniyet’in yoğun çabasına karşın Yılmaz’ın Alman polisine verdiği noter onaylı ifadelerin dava dosyasına girmesine engel olamadıkları öğrenildi.