İki gün geçti, hâlâ netlik kazanmadı; El Bab'ta Türk askerini kim vurdu?

İki gün geçti, hâlâ netlik kazanmadı; El Bab'ta Türk askerini kim vurdu?

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin El Bab’daki hava saldırısına ilişkin araştırmaları sürüyor. 3 Türk askerini şehit eden saldırıda uçağın kimliği belirlenemezken, Suriye uçaklarının Türk birliğini bulup vuramayacağı öne sürüldü.

Cumhuriyet'ten Sertaç Eş'in haberine göre, araştırmaların, vurulan timin bulunduğu yerin koordinatlarının sızdırılıp sızdırılmadığı noktasında yoğunlaştığı öğrenildi. Askeri kaynaklar, kritik bilgi aktarımı olmaksızın Suriye’nin gece operasyonu ile Türk özel kuvvet timini vurmasının söz konusu olamayacağına dikkat çekiyor. Saldırının hemen ardından Hava Radar Komutanlığı’nın bölgedeki bulguları ve saldırıyı yapan uçağın radar izleri üst düzey devlet yöneticilerine sunuldu. Bu kapsamda El Bab bölgesini bombalayan uçağın hava trafiği ayrıntılı olarak radar tarafından tespit edilmiş durumda.

Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Serpil Çevikcan ise, saldırıyı gerçekleştiren uçak sayısının üç olduğunu ve art arda üç sortiyle saldırdıklarını yazdı. Çevikcan, şun kulisleri dile getirdi:

"Halep Havaalanı’ndan kalktığı değerlendirilen uçakların ilki sabaha karşı 03.30’da, ikincisi 03.50’de, sonuncusu da 04.05’te Türk askerlerini hedef alıyor. Her bir sortide bir şehit veriliyor. Saldıran uçaklar, A-10 benzeri taarruz uçaklarından oluşuyor. Türk hava unsurlarının 04.15 civarında olay bölgesine intikali gerçekleşiyor, ancak o sırada saldıran uçaklar üslerine dönüş yapmış durumda.