İlk 3 boyutlu navigasyon haritası piyasada

İlk 3 boyutlu navigasyon haritası piyasada

Garmin'in Türkiye Distribütörü Cem Baytekin, Türkiye'de ilk defa 3 boyutlu navigasyon haritasını kullanıcılarına sunduklarını söyledi.

Baytekin, navigasyon pazarının Türkiye 'deçok yeni bir pazar olduğunu, navigasyonun bilinirliğinin artması ilesatışların da artacağını belirtti. 2008 yılında Türkiye'de yüzde 45-50oranında bir pazar payı hedeflediklerini anımsatan Baytekin, bu yıldaaynı hedef doğrultusunda ilerlediklerini kaydetti.

Baytekin, 2007 yılında navigasyon pazarının 3-4 bin adet olduğunu,2008 yılında bu rakamın 20 bine  çıktığını bu yıl ise 50-60 bin adeteulaşmasını beklediklerini söyledi. Baytekin şöyle devam etti:

"Navigasyon pazarı, bütün dünyada çift rakamlarla büyüyor. Geçensene bütün dünyada Garmin 13-14 milyon adet navigasyon cihazı sattı.2007 yılını 2008 yılıyla kıyasladığınız zaman Türkiye'de pazar yüzde300'lerde büyüdü. Pazar çok hızlı gelişiyor ve insanlar yeni yenihaberdar oluyorlar. Gerçekten alıp ihtiyacını karşıladığını görünce deyeni versiyonlarına geçiyorlar.

Geçen sene 10 bin civarında navigasyon cihazı satmıştık. Bu yılTürkiye pazarında olarak 20 bin adet navigasyon cihazı satmayıhedefliyoruz. Bunun yüzde 10'unu 3 boyutlu navigasyon cihazıoluşturuyor."

Baytekin, 2009 yılının ilk çeyreğinde yaşanan ekonomik kriznedeniyle satışlarda bir düşüs yaşandığını ifade ederek 2009'un Nisanayından itibaren satışların tekrar hızlandığını bildirdi. Türkiye'deilk defa 3 boyutlu navigasyon haritasını kullanıcılarımıza sunuyoruz''diyen Baytekin, 3 boyutlu navigasyon uygulamasının Türkiye'de bir ilkolacağını söyledi.