İmamoğlu’ndan Erdoğan’a: Biz de şerhimizi koyuyoruz, 31 Mart'ta zaten kazandık

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a: Biz de şerhimizi koyuyoruz, 31 Mart'ta zaten kazandık

Mazbatası elinden alınan CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, bayram namazı sonrası basın mensuplarını ailesinin evinde ağırladı. Yüksek Seçim Kurulu'nun sandık kurulu kararını değerlendiren İmamoğlu, Üretilmiş, uydurulmuş bir gerekçe. Sayın Cumhurbaşkanı,”İtirazımızı yaptık, şerhimizi koyduk” diyor. Biz de başka bir şerhimi koyuyoruz. Biz 31 Mart’ta zaten kazandık. Bu seçimde de kazanacağız" dedi. 

İmamoğlu, canlı yayında bayram dileğinde bulundu, bayram ile birlikte doğum günü olduğunu söyledi. Karadeniz turuna çıkacak olan İmamoğlu, Doğduğum köye gideceğiz. Babam, annem ve eşim de bana eşlik edecek. Günümüzü köyde geçireceğiz. Benim için aynı zamanda bir çocukluk anısı gibi. Uzun süredir köyde vakit geçiremiyorum. Belediye başkanıyken uzak kalmıştık. Trabzon’da bayramlaşma niyetimiz vardı. Bu biraz çevre illerden de talep gelince Giresun, Ordu yapıp dönüş planı yaptık. Yarın Trabzon, Giresun, Ordu’da buluşmamız olacak." dedi. 

YSK'nın sandık kurulu kararını da değerlendiren İmamoğlu, "Bu karar doğru bir karar değildi. Böyle bir gerekçe doğru bir gerekçe olsaydı, o zaman tümüyle baktığınızda özellikle son iki seçimi vurguluyorum. Hem cumhurbaşkanlığı hem de referandum şaibeli duruma düşer. Yüzlerce insan sadece bize başvurdu. Şakayla “Bizim yüzümüzden seçim iptal oldu” diyen insanlarımız var. Niye, çünkü sandık kurullarında görev aldıkları için. İlçe seçim müdürlerini ve hâkimlerini şaibeli hale getiriyorsunuz. Aynı insanlar, son iki seçimi yönetmiş insanlar. Kaldı ki bütün Türkiye’yi bu anlamda analiz ettiğinizde farkında mısınız sadece fokuslandığımız şey İstanbul seçimi. Bütünüyle aynı kaygıları orada da hissedebilirsiniz, bunu gerekçe olarak hissediyorsanız. Baştan yanlış bir gerekçeydi" ifadesini kullandı. 

İmamoğlu'nun açıklaması şöyle: 

"Zaten biz bu gerekçenin üretilmesine karşıdır. Sıkıntı yaratmışlardır. Nerede soruşturma diye sordum. Böyle bir soruşturma olsaydı, çarşaf çarşaf gazetelerde onu okurduk. Bunların hiçbirisi basına düşmedi. Çünkü yok, kocaman bir sıfır. Kararı verenlerin de notu sıfır. Aynı sandık kurulları ile YSK devam etme kararı alıyor. Bu an itibariyle de söylüyorum, madem aynı seçim kurullarıyla yol yürüyorsunuz, 16 milyon insanın bu kadar gününü niye heba ettiniz? Kazanılmış bir seçimi, Ekrem İmamoğlu’nu seçmiş, elinden niye aldınız mazbatasını? Tümüyle hak yemişlerdir. 16 milyon insanın hakkını yemişlerdir, demokrasimize de darbe vurmuşlardır. Diğer seçimleri de sıkıntıya sokacaktır. Bu kararı verenler ileride yargılanacaktır.

Üretilmiş, uydurulmuş bir gerekçe. Sayın Cumhurbaşkanı,”İtirazımızı yaptık, şerhimizi koyduk” diyor. Biz de başka bir şerhimizi koyuyoruz. Biz 31 Mart’ta zaten kazandık. Bu seçimde de kazanacağız. Demokrasiyi biz tadil edeceğiz. Sürecin berrak üretilmesi için arkadaşlarımız çalışıyor. İnsani, hukuki olarak aklımıza gelmeyen şeyleri gerekçe olarak gösterebilirler, o yüzden her şeyi yazın diyorum. Bugünden gerekçe üretmenin anlamı yok. Yüzbinlerce insanımızla hazırlıklı yaptık. Şaibeli olanlar YSK ve birtakım insanlardır. Bu tertemiz bir seçimdi, alnımızın akı ile kazandığımız bir seçimdi. Hem demokrasiyi hem de seçimi yeniden kazanacağız."